Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landeskog på väg att lämna Colorado?

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Gabriel Landeskogs dagar i Colorado Avalanche ser ut att vara över.

Enligt uppgifter i morse, svensk tid, fanns den 28-årige svenskens namn inte med på klubbens lista över spelare man skyddade inför expansionsdraften med Seattle Kraken.

Den listan lämnades in till NHL under natten till söndagen, svensk tid, men blir inte officiell förrän söndag morgon.

SportExpressen var under natten i kontakt med Landeskogs agent, Peter Wallén, men han sade sig inte veta hur Avalanche slutligen beslutat om Landeskogs öde.

Skulle det stämma, som Mike Chambers på tidningen Denver Post avslöjar, att Colorado på grund av de strandade förhandlingarna med sin svenske lagkapten bestämt sig för att inte skydda honom kan Seattle Kraken redan under söndagen inleda förhandlingar med Landeskog.

Skriver han på för Seattle kommer Landeskog att räknas som den spelare Colorado förlorar till NHL:s nykomling.

Kraken skulle älska att få in en stjärnforward som Gabriel Landeskog från start och också sannolikt göra honom till klubbens förste lagkapten.

Gabriel Landeskog blir UFA

Om inte Gabriel Landeskog, som gjort tio säsonger i Avalanche och varit lagkapten under de senaste nio åren, väljer att nappa på ett anbud från Seattle kan han den 28 juli välja och vraka fritt bland bud från andra klubbar i ligan.

Då blir han ”Unrestricted Free Agent” sedan det gällande avtalet med Colorado Avalanche löpt ut.

Det finns också en chans att han kan hitta en sen lösning med Colorado och stanna kvar, men det verkar inte längre troligt.

Enligt uppgifter i amerikanska media skiljer det ett antal miljoner kronor i årslön mellan det bud Avalanches general manager Joe Sakic presenterat och vad Landeskog vill ha för att vara kvar i klubben.

När SportExpressen pratade med Peter Wallén i mitten av veckan uppgav han att det såg mörkt ut att hitta en överenskommelse, då parterna stod så långt ifrån varandra.

– Vi står fortfarande långt ifrån varandra, så jag vet inte vart det här tar vägen, sa Wallén.

De uppges Colorado skydda

Det ser nu ut som gapet blev för stort för att kunna lappas ihop. Landeskog uppges vilja ha ett långt kontrakt över sju eller åtta säsonger. Och till ett värde av drygt 420 miljoner kronor.

Han uttryckte tidigare i veckan i en intervju med sportsajten The Athletic sitt missnöje över att förhandlingarna hade dragit ut så lång tid tid.

Enligt Denver Post kommer Colorado att skydda dessa forwards: Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon, André Burakovsky, Nazem Kadri och Joonas Donskoi samt någon av trion J.T. Compher, Valerij Nichushkin och Tyson Jost. De tre backar man skyddar blir Cale Makar, Sam Girard och Devon Toews.

När det gäller lagets målvakter är förstekeepern Philipp Grubauer också UFA (Unrestrcted Free Agent) och i behov av ett nytt kontrakt, så det kan bli så att man väljer att skydda Jonas Johansson istället.