Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landeskog i slagsmål när Colorado föll igen

Erik Karlsson firar Ottawas 1-1 mål i lördagens match. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gabriel Landeskog, lagkapten i Colorado. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ottawa Senators tog hem båda mötena med Colorado Avalanche i Globen.

Lördagens match vanns med 4-3 – men avgjordes först efter en rejäl dos dramatik.

Bara sekunder kvar av matchen utbröt stort slagsmål, där Gabriel Landeskog var inblandad.

– Någon gång måste man säga ifrån, säger Landeskog.

Erik Karlsson går vinnande ur helgens svenskmöte mellan hans Ottawa och Gabriel Landeskogs Colorado.

Ottawa tog hem det svängiga mötet på fredagen först efter att matchen gått till övertid – och lördagens match innehöll minst lika mycket dramatik.

Colorado inledde allra bäst, när Blake Comeau tryckte in ledningsmålet efter 13 minuters spel, efter en miss av Erik Karlsson. Ottawa kunde dock kvittera direkt i den andra perioden – efter ett märkligt spökmål av Mike Hoffman.

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka, och när den tredje perioden inleddes hade Colorado skaffat sig en 3-2-ledning.

Men Senators var starkast i matchens avslutande 20 minuter.

Stockholmssonen Johnny Oduya fick äran att kvittera framför publiken i Globen – och Mike Hoffman avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

 

 

Ottawa vann mot Colorado: "Grymt kul"

Med bara tre sekunder kvar att spela utbröt ett stort slagsmål nere vid Craig Anderson i Ottawa-målet, där ett antal spelare, bland annat Colorado-svensken Gabriel Landeskog, var inblandad.

Det hela slutade med att Landeskog och Ottawas Dion Phaneuf fick två minuter var.

– Det är bara känslor egentligen. Det är skott från blålinjen och det är han som knuffar in mig i deras målvakt, någon gång måste man säga ifrån, säger Landeskog om situationen efter matchen.

Colorado plockade målvakten under matchens sista sekunder i jakt på en kvittering – men Ottawa lyckades behålla ledningen matchen ut.

– Grymt kul, självklart. Mycket fans, och två grymma kvällar i Stockholm. Det är svårt att förklara, grym känsla. Mycket familj och vänner på läktaren, säger målskytten Johnny Oduya till TV3.

Erik Karlsson:

– Givetvis väldigt roligt. Även om jag inte är från Stockholm så känns det som att Sverige är ett helt land och alla hejar på alla. I går kändes det lite värre än i dag, båda lagen spelade bättre i dag. Så det var roligt att spela. Kvaliteten på hockeyn var så bra den kunde bli.

Landeskog: "Klantiga misstag"

Gabriel Landeskog var riktigt besviken efter den andra raka förlusten inför hemmapubliken.

– Det är inte de som vinner matchen, det är vi som förlorar den. Vi gör klantiga utvisningar och klantiga misstag med pucken, säger Landeskog till TV3.

– Vi kommer hit för att vinna hockeymatcher och visa svenska publiken att vi är ett bra hockeylag, men det här är inte bra någonstans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!