Erik Karlsson firar Ottawas 1-1 mål i lördagens match. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNErik Karlsson firar Ottawas 1-1 mål i lördagens match. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Erik Karlsson firar Ottawas 1-1 mål i lördagens match. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gabriel Landeskog, lagkapten i Colorado. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNGabriel Landeskog, lagkapten i Colorado. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gabriel Landeskog, lagkapten i Colorado.  Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Landeskog i slagsmål när Colorado föll igen

Publicerad
Uppdaterad

Ottawa Senators tog hem båda mötena med Colorado Avalanche i Globen.

Lördagens match vanns med 4-3 – men avgjordes först efter en rejäl dos dramatik.

Bara sekunder kvar av matchen utbröt stort slagsmål, där Gabriel Landeskog var inblandad.

– Någon gång måste man säga ifrån, säger Landeskog.

Erik Karlsson går vinnande ur helgens svenskmöte mellan hans Ottawa och Gabriel Landeskogs Colorado.

Ottawa tog hem det svängiga mötet på fredagen först efter att matchen gått till övertid – och lördagens match innehöll minst lika mycket dramatik.

Colorado inledde allra bäst, när Blake Comeau tryckte in ledningsmålet efter 13 minuters spel, efter en miss av Erik Karlsson. Ottawa kunde dock kvittera direkt i den andra perioden – efter ett märkligt spökmål av Mike Hoffman.

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka, och när den tredje perioden inleddes hade Colorado skaffat sig en 3-2-ledning.

Men Senators var starkast i matchens avslutande 20 minuter.

Stockholmssonen Johnny Oduya fick äran att kvittera framför publiken i Globen – och Mike Hoffman avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

 

 

Ottawa vann mot Colorado: "Grymt kul"

Med bara tre sekunder kvar att spela utbröt ett stort slagsmål nere vid Craig Anderson i Ottawa-målet, där ett antal spelare, bland annat Colorado-svensken Gabriel Landeskog, var inblandad.

Det hela slutade med att Landeskog och Ottawas Dion Phaneuf fick två minuter var.

– Det är bara känslor egentligen. Det är skott från blålinjen och det är han som knuffar in mig i deras målvakt, någon gång måste man säga ifrån, säger Landeskog om situationen efter matchen.

Colorado plockade målvakten under matchens sista sekunder i jakt på en kvittering – men Ottawa lyckades behålla ledningen matchen ut.

– Grymt kul, självklart. Mycket fans, och två grymma kvällar i Stockholm. Det är svårt att förklara, grym känsla. Mycket familj och vänner på läktaren, säger målskytten Johnny Oduya till TV3.

Erik Karlsson:

– Givetvis väldigt roligt. Även om jag inte är från Stockholm så känns det som att Sverige är ett helt land och alla hejar på alla. I går kändes det lite värre än i dag, båda lagen spelade bättre i dag. Så det var roligt att spela. Kvaliteten på hockeyn var så bra den kunde bli.

Landeskog: "Klantiga misstag"

Gabriel Landeskog var riktigt besviken efter den andra raka förlusten inför hemmapubliken.

– Det är inte de som vinner matchen, det är vi som förlorar den. Vi gör klantiga utvisningar och klantiga misstag med pucken, säger Landeskog till TV3.

– Vi kommer hit för att vinna hockeymatcher och visa svenska publiken att vi är ett bra hockeylag, men det här är inte bra någonstans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag