Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlorade igen trots stjärnans återkomst

Foto: USA TODAY NETWORK / JASEN VINLOVE-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: JIM RASSOL / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. En vinst på fyra matcher.

Colorado Avalanche har det fortsatt tungt under inledningen av NHL-säsongen.

I natt, svensk tid, blev det 1-4 i baken när man gästade Florida Panthers.

– Det återstår 78 omgångar, så det är mycket hockey kvar att spela, sa lagkaptenen Gabriel Landeskog till nhl.com efteråt.

Landeskog hamnade direkt i hetluften under sin comeback efter den två matcher långa avstängningen för en boarding i den förra veckan mot Chicagos Kirby Dach.

När Avalanches svenske kapten efter 15.30 av den sista perioden tryckte upp Floridabacken Aaron Ekblad mot sargen så att denne föll i isen blåste domarna för boarding och gav Landeskog en tvåminutersutvisning.

Floridaforwarden Mason Marchment gav sig direkt på Landeskog och de två hamnade i en brottningsmatch liggandes på isen.

Men kommentarerna på sociala medier efteråt var ense om att det inte var någon ful tackling av Landeskog utan mer en olycklig omständighet att Ekblad såg ut slå i huvudet i plexiglaset för att sedan falla till isen.

Ekblad var dock snabbt uppe och på väg in i nästa situation när spelet blåstes av. Han blev inte skadad. 

”Det betyder något”

För Panthersmålvakten Sergej Bobrovskij var det en stor kväll, då segern var hans 300:e i NHL. Han är den tredje ryske målvakten att nå den milstolpen efter Jevgni Nabokov (353) och Nikolaj Khabibulin (333).

– Klart att det betyder något. Jag har haft förmånen att få spela med bra lagkamrater och är tacksam över allt de gjort för mig för att nå den här milstolpen. Det var kul att få uppleva det här ikväll, speciellt när vi plockade två poäng, sa Bobrovskij när han svarade på frågor från media efteråt.

Florida nämns som en av favoriterna att vinna Stanley Cup till våren och har startat starkt med fyra raka segrar.

– Florida ser oerhört starkt ut och hade inga problem att lägga Colorado på rygg ikväll. Det säger en del om lagets styrka, kommenterade analytikern Mike Kelly i eftersnacket hos NHL Network.

Hos Colorado var Mikko Rantanen den ende målskytten, men han var liksom Nathan MacKinnon än en gång en minusspelare. Duon noterade -2, liksom Landeskog gjorde.

– Vi har chansen att ta revansch när vi ställs mot ett annat topplag på lördag i Tampa Bay. Det finns inga hemliga recept, hårt jobb är det enda som gäller och det ska vi se till att vi bjuder på i nästa match, sa Gabriel Landeskog efter nattens förlust.