Lander: "Det känns skönt att hjälpa till"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Joel Marklund

LOS ANGELES. Anton Lander gjorde sitt andra NHL-mål för säsongen när Edmonton gästade New York Islanders i natt, svensk tid.

Men precis som Henrik Zetterberg gick en del av tankarna under tisdagen till moderklubben Timrå, som avslöjade att de två svenska NHL-spelarna gått in med en ansenlig summa för att hjälpa klubben i deras hjärtan.

- Ja, det känns skönt att få vara med och hjälpa till, det har varit en tuff situation för Timrå ett längre tag, säger Lander.

Han och Zäta träffades i Edmonton i samband med matchen mellan Oilers och Detroit där den 8 januari och kom överens om att ställa upp med ett ekonomiskt bidrag till Timrå.

- Bra att vi kan hjälpa till och det känns både roligt och viktigt att få göra det.

Varken Lander eller Zäta vill på SportExpressens fråga avslöja hur mycket pengar de bidrar med.

- Det är inget vi snackar om, säger Anton.

Efter tränarbytet i Edmonton har han spelat till sig en ordinarie plats och i mötet med Islanders fick han också istid både i power play och box play.

- Kul att få förtroendet och få spela mycket.

"Krigade hårt"

Landers mål kom på ett direktskott efter en snygg framspelning snett bakifrån kassen av Jordan Eberle och betydde kvittering till 2-2 i slutet av den andra perioden.

Men Islanders avgjorde genom Casey Cizikas med drygt fyra minuter kvar av den tredje perioden.

- Surt att vi inte kunde vinna, då vi hade flera chanser att avgöra matchen men vi får ta med oss att vi krigade på hårt, så kan vi ha den här arbetsinsatsen i matcher framöver kommer poängen också, säger Lander.