Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar på bår – efter otäcka tacklingen

Foto: USA TODAY NETWORK / DAVID BANKS-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Khaira lämnar isen på bår
Foto: USA TODAY NETWORK / DAVID BANKS-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. Det var en otäck smäll som fick publiken i United Center i Chicago att hålla andan.

På isen låg Blackhawksforwarden Jujhar Khaira utan att röra sig under en lång stund efter att ha träffats av en hård tackling på öppen is av New York Rangersbacken Jacob Trouba.

Båda lagens trainers och läkare skyndade in på isen och efter drygt tio minuter kunde sjukvårdspersonal transportera ut Chicagospelaren på bår.

Enligt en kommuniké från Blackhawks efter matchen fördes Khaira med ambulans till Northwestern Hospital i Chicago, där han kvarstannar för observation.

Klubben uppger att det handlar om en skada på överkropppen, eller som man uttrycker det: ”an upper-body blow”.

Vad som hände efter 6.10 minuter av den andra perioden vid ställningen 2-2 var att Khaira hade svårt att få kontroll på pucken mellan sina skridskor och sänkte blicken samtidigt som han var på väg ur egen zon.

I nästa sekund träffades han av en hård kroppstackling av Trouba, som såg ut att höja högerarmen i kollisionsögonblicket.

Khaira föll handlöst baklänges och slog i axlarna och bakhuvudet i isen. Han blev liggandes utan att röra sig och lagkamraterna viftade snabbt i riktning båset om hjälp.

”Hinner inte riktigt se”

– Jag gillar inte Troubas tackling, då han höjer armen och Khaira inte riktigt hinner se att han kommer innan den smäller, kommenterade förre NHL-spelaren Billy Lindsay i expertpanelen hos NHL Network.

De 17 207 åskådarna i arenan blev alldeles tysta och spelarna från båda lagen samlades på isen för att med oroliga blickar följa sjukvårdspersonalen arbete med att ta hand om den skadade Chicagospelaren.

När Khaira rullades ut på båren var flera av hans lagkamrater framme och klappade om honom, vilket även Rangersforwarden Ryan Strome gjorde.

Trouba tvingades kasta handskarna och anta en utmaning från Chicagos Riley Stillman några minuter senare.

Rangers vann så småningom matchen med 6-2. Mika Zibanejad hade två assist.

Hos Blackhawks gjorde Erik Gustafsson sitt första mål för säsongen när han efter en tekning i anfallszonen sköt ett handledsskott strax innanför den offensiva blå linjen, som letade sig in i kassen.

Matchstraff på Carolinabacken

En annan tackling i nattens omgång, som också fick mycket uppmärksamhet var Carolinabacken Ian Coles utsträckta ben som fällde Winnipeg Jets Mark Scheifele på öppen is i den sista perioden.

Scheifele blev liggandes på isen och grimaserade illa innan han kunde ta sig upp och ut i båset.

Cole fick fem minuter för knätackling och matchstraff.

– Han har förmodligen en avstängning att vänta när NHL granskat videon från händelsen. Cole kunde ha dragit tillbaka benet, men valde att fälla Scheifele och det är vårdslöst gjort, kommenterade expertpanelen hos NHL Network.

Efter en liknande incident i söndags när Neal Pionk i Winnipeg Jets fällde Torontos Rasmus Sandin utdömde NHL en två matcher lång avstängning.

Mark Scheifele kunde fullfölja matchen, som Carolina vann med 4-2.