Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnade NHL-laget efter tragedin: ”Var tre tuffa år”

Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES SNOOK-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: JAMES SNOOK / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Adam Larsson, 28, valde att inte förlänga kontraktet med Edmonton Oilers.

Anledningen? En tre år gammal händelse som förändrade allt.

– Jag mår bra och trivs bra här, säger Seattle Krakens assisterande lagkapten.

Larsson är en av ledarfigurerna i nya NHL-laget Seattle Kraken. 28-åringen skrev på för klubben i somras när kontraktet med Edmonton Oilers löpt ut. Att svensken valde att lämna klubben berodde varken på att han inte trivdes i organisationen eller erbjöds för lite pengar.

Han behövde lämna staden för att få en nystart.

I januari 2018 förlorade Adam Larsson sin far, Robert, när han var på besök i Edmonton. 50-åringen avled efter en högst oväntat en hjärtattack. Och på ett ögonblick förändrades allt för den då 25-årige Edmontonbacken.

– Man lär sig att leva med det, det är väl så det fungerar tror jag. Man slutar aldrig att tänka på det, men man lär sig att leva med det, säger Larsson till Sportsnet.  

Pengarna avgjorde inte

Om tragedin inträffade i Edmonton var avgörande för Adam Larssons beslut att lämna klubben och staden. 28-åringen kände att han behövde ett nytt hem för att verkligen komma vidare.

– Det har varit tre tuffa år och minnena kommer fortfarande tillbaka, men jag mår bra nu.

– Jag älskade min tid där och fick vänner för livet. Till och med kontraktsförslaget från Kenny (klubbens general manager Ken Holland) var riktigt bra. Det handlade inte om pengar utan vad som var bäst för familjen, säger han till Sportsnet.

”Fortfarande mina vänner”

Anförda av superstjärnan Conor McDavid har Edmonton ett talangfullt lag, som när som helst kan bli en seriös utmanare om Stanley Cup. Frågan är hur det skulle kännas om laget gick hela vägen, nu när Larsson har flyttat.

– De har så många bra spelare, så många bra människor och jag älskar coacherna, äger Larsson till Sportsnet och fortsätter:

– De är fortfarande mina vänner och jag hoppas att det går bra för dem. Inte när de möter oss förstås, men jag skulle verkligen unna dem framgång.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.