Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnad helt utanför – för första gången i karriären

Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM. Efter åtta matcher som ombytt reserv på bänken var Henrik Lundqvist, 37, helt utanför laget i natt, svensk tid, när New York Rangers gästade Carolina och vann med 5-2.

Frågan är vad som händer nu.

Trading deadline är som bekant på måndag.

Det är första gången någonsin i Lundqvist NHL-karriär som han är en så kallad ”healthy scratch”.

Ska Henkes frånvaro i laguppställningen ses som ett tecken på att han är på väg att byta klubb. Att han har gått med på att ge upp sin klausul om ”no-trade”, eller var det andra omständigheter som gjorde att han fick ta ytterligare ett steg från isen nu?

New York Posts utsände hockeyreporter och Rangersexpert, Brett Cyrgalis, skriver att det var en underlig känsla att se Henrik Lundqvist i civila kläder på läktaren när laget spelade sin viktigaste match på länge.

Henrik Lundqvist har startat 25 matcher

Huricanes är ett av lagen man behöver klättra förbi för att nå ovan strecket i kampen om wild cardplatserna i Eastern conference.

Rangerskassen vaktades av Igor Sjesterkin, som nu vunnit åtta av de nio matcher han spelat sedan han blev uppkallad från AHL den 6 januari.

Henke har bara fått starta tre matcher sedan Sjesterkin kom upp från farmarlaget.

Totalt har han startat 25 matcher den här säsongen och vunnit tio av dem.

Alexandar Georgiev satt reserv i båset i nattens match i PNC Arena.