Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkamraten: ”Vi tänker på honom”

Travis Konecny.Foto: ERIC HARTLINE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Oskar Lindblom.
Foto: USA TODAY Sports

ST. LOUIS. Travis Konecny, 22, har fått sitt stora genombrott i NHL i vinter och är Philadelphia Flyers representant under All Starhelgen i St. Louis.

Han är nära vän med Oskar Lindblom, 23, som drabbades av skelettcancer i höstas och nu genomgår behandling.

– Vi tänker alla på honom och saknar honom enormt, säger Konecny till SportExpressen under mediaträffen på Stifel Theatre i centrum av St. Louis.

Beskedet om Oskar Linbloms sjukdom tog hårt på hans lagkamrater i Flyers.

– Det var naturligtvis ett chockbesked att höra att någon så ung och så nära drabbats av en sådan svår sjukdom. Man vet inte vad man ska säga eller hur man ska hantera det, säger Travis.

Hur mycket har det betytt för er i laget att Oskar kommit förbi rinken och behållit kontakten med er lagkamrater under de senaste veckorna?

– Det betyder enormt mycket för oss alla. Oskar har ett sådant stort hjärta och vill att det ska gå väl för oss andra, det är fantastiskt hur han orkar tänka på oss med tanke på vad han går igenom just nu.

Du är nära kompis med Oskar, hur håller du kontakten med honom?

– Vi textar varandra regelbundet och har kontakt via sociala medier. Nu håller jag alla tummar jag har för att behandlingen ska gå bra, så att han blir frisk, säger Travis Konecny.

Här är svenskarna i All star-matchen

Han toppar Philadelphias interna poängliga på 43 poäng, 17 mål och 26 assist, efter 47 spelade matcher.

Den 22-årige kanadensaren är ett år yngre än Oskar och är tillsammans med Robert Hägg, 24, en av Lindbloms närmaste vänner i laget.

Konecny debuterade i NHL säsongen 2016-17 och gör nu sin fjärde säsong i Philadelphia.

Oskar var rookie året efter. Båda betraktas som viktiga kuggar i Flyers lagbygge för de kommande åren.

Laget ligger en poäng från en slutspelsplats i Eastern conference.

De tre svenskar som får spela årets All Starmatch är Jacob Markström, Vancouver, Victor Hedman, Tampa Bay och Elias Pettersson, Vancouver.