Niklas Kronwall. Foto: Danny Murphy/Icon Smi
Niklas Kronwall. Foto: Danny Murphy/Icon Smi

Kronwall: "Säsongens viktigaste seger"

Publicerad

NEW YORK. Pressen var stor på Detroit i nattens streckmöte med Phoenix.

Men man stod pall och vann med 4-0.

- Det var säsongens viktigaste seger, säger Niklas Kronwall till SportExpressen.se.

Och det var en vinst med svensk signatur.

 Johan Franzén gjorde två av målen.

Henrik Zetterberg hade tre assist.

Niklas Kronwall noterades för två målgivande passningar.

Jonathan Ericsson lämnade isen med en assist.

 Totalt åtta poäng av svenskarna i Red Wings i en match, som mer eller mindre betydde vinna eller försvinna i kampen om en slutspelsplats.

Tabelläget i NHL

Med nattens tvåpoängare fick Detroit kontakt med Minnesota och Columbus, som är placerade strax ovan slutspelsstrecket i Western conference.

Så här är läget nu efter nattens omgång:

5) San Jose 55 poäng (3 matcher kvar)

6) St. Louis 54 poäng (3 matcher kvar)

7) Minnesota 51 poäng (3 matcher kvar)

8) Columbus 51 poäng (2 matcher kvar)

9) Detroit 50 poäng (3 matcher kvar)

10) Dallas 46 poäng (3 matcher kvar)

11) Phoenix 46 poäng (3 matcher kvar)

- Vi har ödet i våra egna händer. Vinner vi de tre resterande matcherna fixar vi en slutspelsplats, säger Kronwall.

Hur mycket hade ni laddat inför nattens match?

- Klart att vi pratat om läget i tabellen och att vi var laddade. Vi behöver ju varenda poäng vi kan få och det här var en lagvinst. Vi spelade stabilt.

Vad säger du Zätas spel i natt med tre assist?

- Han var grym. Framspelningen till Brunners 2-0-mål är mästerlig.

Fixar ni det här nu?

- Fortsätter vi att spela så här, det var kanske inte så vackert men det var heller inte dåligt utan stabilt, så har vi en bra chans att greja det. Nu gäller det att lägga all fokus på onsdagsmatchen mot LA Kings.

- Det är klyschigt att säga det, men för oss är det en match i taget som gäller just nu. Inget annat. Vi ska till slutspel, punkt slut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag