Foto: Chris Schneider
 Foto: Chris Schneider

Kronwall fick bäras ut på bår efter ful smäll

Publicerad

LOS ANGELES. Coloradoforwarden Cody McLeod satsade hårt och rammade Niklas Kronwall i sarghörnet.

Detroits svenske backstjärna slog i huvudet hårt i sargkanten och blev liggandes orörlig på isen under några sekunder.

Han rullades så småningom ut på bår med en befarad hjärnskakning och ett blodigt sår på högra örat.

- Det såg otäckt ut, såna här händelser ska inte få förekomma i vår sport. McLeod visar brist på respekt, säger Red Wings lagkapten, Henrik Zetterberg, till SportExpressen.se.

Det hade bara spelats 2:13 av toppmötet mellan Colorado och Detroit i Pepsi Arena när Kronwall skulle åka ner djupt i egen zon längs sargen för att hinna i fatt en puck.

Han jagades av Coloradoforwarden Cody McLeod.

Precis när Kronwall nådde sarghörnet och vände sig något om satte McLeod in en kraftfull tackling, som däckade svensken.

Hjälmen flög av

Han slog i huvudet hårt i sargkanten och föll i isen samtidigt som hjälmen flög av.
Läkare och sjukvårdspersonal rusade omedelbart in på isen för att ta hand om den skadade NHL-stjärnan.

McLeod utvisades fem minuter för boarding med åtföljande matchstraff.

Han riskerar nu en avstängning av NHL-ledningen.

- Han borde bli avstängd för det här. Inte första gången i så fall. Det är hemskt att såna här saker fortfarande händer så otroligt ofta, trots all information som gått ut om förbudet mot tacklingar mot huvudet, säger Zäta.

Kronwalls backpartner, Jonathan Ericsson, gav sig direkt på McLeod och åkte själv på en utvisning för roughing.

Franzén spräckte målnollan

Detroit samlade alla krafter efter smärtan att se sin bäste back lämna isen på bår och kom tillbaka och vann med 4-2.

Johan Franzén spräckte äntligen målnollan den här säsongen och gjorde inte bara ett mål utan två.

Pavel Datsjuk svarade för de andra två fullträffarna.

Förutom Franzén utmärkte sig två andra svenskar i Red Wings – målvakten Jonas Gustavsson vann sin tredje match på fyra dagar och Daniel Alfredsson visade med sina tre assist att han definitivt hittat formen.

- Jonas räddade oss under den andra perioden när Colorado pressade oss rätt ordentligt. Och Alfie visade än en gång vilket tålamod han har med pucken.

Hur viktigt är det att Frasse kommer igång med målskyttet?

- Otroligt viktigt och det var ingen tillfällighet att han hängde dit två här i Denver. Det är inte första gången, om man säger så, menar Zäta, som själv hade en assist i natt
Gabriel Landeskog gjorde ett av Colorados mål.
Lagets segersvit tog slut vid sex matcher i natt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag