Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiserade spelarna hyllas: ”Upprättelse”

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Äntligen en seger.

Efter sju raka förluster lyckades Edmonton Oilers ta en efterlängtad tvåpoängare i natt, svensk tid, när värsta rivalerna Calgary Flames kom på besök.

Två av Oilers mest kritiserade spelare, målvakten Mikko Koskinen och anfallsstjärnan Leon Draisaitl, spelade hjälteroller när man vann med 5-3.

Koskinen svarade för 44 räddningar och Draisaitl antecknades för 4 poäng, 2 mål och 2 assist.

Edmonton saknade några viktiga spelare i laguppställningen, men nu klev doldisar som Evan Bouchard (2 mål) och Brendan Perlini (1 mål) fram och hjälpte till att lyfta laget.

– Det här var en oerhört viktig seger för oss och den kunde inte ha kommit mot ett bättre motstånd än Calgary, sa Bouchard när han intervjuades av expertpanelen hos Hockey Night in Canada efter slutsignalen i natt. 

Bouchard passade också på att berömma den hårt kritiserade Mikko Koskinen. 

– Han var en klippa i kassen och jag kunde inte vara lyckligare att just han fick den här upprättelsen.

”Har aldrig känt panik”

Perlini, som växte upp i Guildford, England, stod för 3-2-målet.

– Det var en skön känsla att få göra det där målet och framför allt att vi kunde vinna ikväll och få stopp på raden av förluster. Men jag har aldrig känt någon panik att vi inte skulle vända det här, inte när vi har världens bäste spelare, Connor McDavid, i laget, sa Perlini.

Leon Draisaitl var mannen bakom det matchavgörande 4-3-målet när han satte fart längs högerkanten och rundade Calgarybacken Christopher Tanev för att sedan ta sig in framför kassen och överlista Jacob Markström.

Då återstod drygt fem minuter av den tredje perioden.

Draisaitl fastställde sedan slutresultatet i tom kasse en sekund före slutsignalen.