Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Jag skrev inte på för detta…”

Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LARRY MACDOUGAL / IMAGO/IBL

San Jose Sharks general manager Doug Wilson sa tidigare i veckan att klubben går igenom en återställning. 

Uttalandet kritiserades av den svenska NHL-stjärnan Erik Karlsson. Han hävdar att det inte är rätt väg för klubben att gå. 

– Jag skrev inte på för klubben för att vara en del av en av en omorganisering, säger Karlsson enligt NHL.

San Jose Sharks var ett av sju NHL-lag som inte tog sig till Stanley Cup förra säsongen, för tredje gången sedan Doug Wilson blev general Manager 2003. 

Nu ligger laget sjua i en grupp om åtta i Honda West division, fyra poäng efter Colorado Avalanche som ligger på en fjärdeplacering. Endast de fyra bästa lagen kvalificeras till Stanley Cup slutspel den här säsongen. 

Tidigare i veckan gick Wilson ut och berättade att inställningen som laget har inför denna säsong förändrades innan NHL-draften 2020.

– Vi tittade över situationen, och när man säger ”återställning”, jag, tränarna och spelarna kommer aldrig säga att vi inte kan tävla om en slutspelsplats, säger han enligt NHL och fortsätter: 

Uttalandet som väckte kritik 

– Skulle vi kunna vinna Stanley Cup i år? Det är högst otroligt. Kommer vi kämpa för att försöka ta oss till slutspelet? Ja, det kommer vi. Kommer vi att vidhålla denna återställning och ge unga spelare möjligheter? Ja, det kommer vi.  

Detta uttalande väckte kritik hos den svenska NHL-stjärnan Erik Karlsson. Han värvades från Ottawa Senators 2018 och har ett flerårigt kontrakt med Sharks. 

– Jag skrev självklart inte på här för att gå igenom en omorganisering eller gå igenom det jag gjorde under tio år i Ottawa. Men det är vad det är, säger Karlsson enligt NHL och fortsätter: 

– Jag tror vi behöver hitta ett sätt att bygga med en kärngrupp som vi har här och hitta ett sätt att utmana under de kommande åren, avslutar han. 

San Jose Sharks har vunnit sina tre senaste matcher och möter under måndagsnatten Vegas Golden Knights.