Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Jag förstår om Lundqvist är förbannad”

Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SERGEI BELSKI / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

New York Rangers föll tungt hemma mot Vancouver Canucks – då stod två svenska målvaktsstjärnor i fokus. 

SVT-experten Jonas Andersson menade att Rangers-spelarna svek Henrik Lundqvist. 

– Jag förstår om Lundqvist är förbannad, säger Andersson. 

New York Rangers tog emot Vancouver Canucks i Madison Square Garden på söndagskvällen. Två lag som fått tunga starter på NHL-säsongen, där Rangers låg näst sist och Canucks nia i sina konferenser inför mötet. 

Hemmalaget hade det tufft i inledningen av matchen med Vancouver. 

Inom loppet av tio minuter hade Vancouver gjort tre mål och Rangers noll. Elias Pettersson spelade fram Bo Horvat till 1-0, och var även inblandad när Brock Boeser satte 2-0 bakom Henrik Lundqvist i Rangers-kassen. 

Jonas Andersson kritisk mot Rangers

Mardrömmen fortsatte för den svenske målvakten när Jay Beagle kort senare kunde göra 3-0. New York Rangers hade problem med att hålla rent framför egen kasse under första perioden. 

– Jag förstår om Lundqvist är förbannad. Inte bara på sig själv utan också på sina lagkamrater. Han får ingen hjälp alls, han ser nästan lite uppgiven ut, säger experten Jonas Andersson i SVT:s sändning. 

Rangers åt sig in i matchen. Svenske Jesper Fast gjorde 3-1 i slutet av den andra perioden, och Artemi Panarin 3-2 i början av den tredje. 

De två målen gav hopp till Rangers-spelarna som slog till med en rejäl forcering i slutet av matchen, och tvingade Vancouver-målvakten Jacob Markström till flera viktiga räddningar. 

Vancouver slog New York Rangers

Men Canucks lyckades, mycket tack vare Markström, att behålla sin ledning matchen ut. 

– Det är uppenbart att Rangers har problem med backarna. Uppspelen var bedrövliga i de två första perioderna, säger Jonas Andersson. 

– Hade jag varit Rangers-fan hade jag varit beredd på några tuffa år. 

Jacob Markström var tillbaka mellan stolparna för Vancouver, efter att ha fått ledigt av privata skäl. 

– Jag tyckte att vi spelade väldigt bra de två första perioderna, vi hade jättebra chanser. Vi lyckades ta vinsten. De sista tio minuterna spelade alla med stort hjärta, och jag älskar att se det. De tryckte verkligen på, och vi spelade i går också i New Jersey. Att orka stå upp på det sättet och offra sig med att täcka skott trots att vi är trötta är imponerande, säger Markström efter matchen. 

New York Rangers har nu förlorat fyra raka matcher. Mika ZIbanejad toppar fortsatt lagets interna poängliga, efter assist till Panarins mål. 

”Dahlin är arkitekten i Buffalo”

Niklas Jihde om Sveriges backstjärnor