Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken efter attacken: ”Jag förstår inte varför”

Foto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

St. Louis Jordan Binnington blev utbytt i den andra perioden. 

Då började målvakten måtta slag mot den svenske backstjärnan Erik Karlsson. 

– Han väger 72 kilo och svingar mot folk, säger San Joses målvakt Devan Dubynk enligt The Athletic. 

Det var vid underläge 4-3 i St. Louis möte med San Jose Sharks som St. Louis målvakt Jordan Binnington blev utbytt efter att ha släppt in sin fjärde puck för kvällen. 

Ett beslut som inte mottogs väl av den 27-årige målvakten.

Binnington gick till attack mot Sharkspelarna om måttade ett slag mot motståndarbänken, låtsades slå den svenske stjärnbacken Erik Karlsson och var nära att hamna i handgemäng med Sharks-målvakten Devan Dubynk.

Upprinnelsen till det hela sägs vara en gammal konflikt med San Joses Evander Kane. Matchen hade föranletts av ordväxling mellan de båda spelarna och det var just Kane som satte pucken som fick Binnington utbytt.

– Det verkar som han pratar mycket. Synd att jag inte var där för att prata, sa Kane när han mötte pressen efter matchen enligt The Athletic.   

”Han väger 72 kilo” 

Även San Joses målvakt, Devan Dubynk, passade på att kritisera Binnington.

– Han väger 72 kilo och är där ute och svingar mot folk. Jag förstår verkligen inte varför han är där ute och låtsas slå allihop men han var uppenbarligen förbannad på något, säger han till tidningen.

Binnington visades ut två minuter för osportsligt uppträdanden. Han ersattes av Ville Husso och efter bytet kunde också St Louis vända och vinna matchen med 7-6. 

Efter segern försvaras dock Binnington av St. Louis-coach, Craig Berube.

– Jag tycker inte det skulle ha varit utvisning och jag tycker att reaktionen han visade när han blev utbytt var toppen, säger han.