Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik mot stjärnan efter intervjun i tv

Foto: GREG M. COOPER / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP

Boston Bruins-keepern Tuukka Rask har väckt en debatt i USA.

Detta på grund av en keps med texten ”Boston Police”. 

Timmar före hade klubben gått ut och stöttat Black Lives Matter-rörelsen. 

Den finske stjärnmålvakten orsakade en storm på sociala medier natten till onsdag. Under en intervju med kanalen NBCSN pratade Rask om NHL-slutspelet efter coronapandemin. 

Men det var inte själva intervjun som väckte tittarnas uppmärksamhet. 

Tuuka Rask, 33, hade under intervjun en keps på sig med texten ”Boston Police”. Något som fick många att höja på ögonbrynen och undra om han är för eller emot Black Lives Matter-rörelsen som eskalerade efter att George Floyd dödades i samband med ett polisingripande, skriver finska tidningen Ilta Sanomat. 

”Försökt lära oss om rasideologin i vårt land”

Bara timmar före intervjun med NBCSN hade hans klubb, Boston Bruins, gått ut och stöttat BLM.

”De senaste månaderna har vi utbildat oss om rasideologin i vårt land och runtom i världen. Som lag kommer vi hålla varandras armar för att visa solidaritet med BLM. Det här är ett sätt att använda vår plattform för att kämpa mot rasism”, skriver Boston Bruins. 

NHL-korrespondenten Mark Lazerus delade Bruins tweet och påpekade hur det kunde uppfattas som att deras budskap krockade med texten på Rasks keps. 

”Tuuka Rask bär just nu en keps med texten ”Boston Police” på tv”, skriver han.

”Det här allt man behöver veta om hur kulturen inom hockeyn är”, skriver Evan F. Moore.

Black Lives Matter-rörelsen startade som en protest med det oproportionella polisvåld som svarta personer utsätts för i USA – men har vuxit till en större fråga om strukturell rasism. 

”Det är helt sjukt hur blind jag varit inför problemen som existerat så länge och som fortfarande existerar”, skrev den svenska NHL-stjärnan Erik Karlsson i ett inlägg på Instagram i juni.

https://twitter.com/evanFmoore/status/1288232601912827910https://twitter.com/MarkLazerus/status/1288230525652676611

 

LÄS MER: Så lever stjärnorna inuti NHL-bubblan