Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Kritik efter Foppas ord i SVT: "Löjligt!"

Publicerad

Peter Forsberg var inte nådig i sin kritik mot Matt Duchene-situationen i SVT.

Nu har orden nått Nordamerika – och reaktionerna sociala medier är minst sagt blandade.

"Jag respekterar Foppa, men det här var :. Löjligt!" skriver en annan.

Matt Duchene har i flera år varit öppen med att han vill bort från Colorado Avalanche.

Men NHL-laget, med general manager Joe Sakic i spetsen, har inte velat möta kanadensarens önskan och inför säsongen vägrade 26-åringen prata om sin framtid med medierna.

– Före vi börjar, jag vill bara säga att jag inte kommer svara på några frågor. Jag är här för att att mitt kontrakt säger så och för respekt till våra supportrar och mina lagkamrater. Jag hade en bra sommarträning och är i bra form. Så, tack så mycket och vi ses om några dagar, okej?, sa Duchene då.

I helgen sände SVT Colorados bortamatch mot New Jersey Devils och då var en av Avalanches största ikoner på plats i studion – nämligen Peter Forsberg.

Och "Foppa" var inte nådig i sin kritik mot att Matt Duchene fanns med på isen.

– Tveksamt att han ska få vara med och spela igen, det är lika bra att sätta honom på läktaren. Hade jag spelat med en sån kille som man vet inte vill vara med i laget. Han kommer ju inte slänga sig för att täcka skott, sa Forsberg i sändningen och fortsatte:

– Jag hade satt honom på bänken och trejdat bort honom.

"Gör Forsberg till general manager"

Nu har "Foppas" ord nått Nordamerika och flera stora medier, däribland Denver Post och TSN, uppmärksammar legendarens känga mot Duchene.

Och reaktionerna från fansen är blandade.

"Jag respekterar Forsberg, men det här var en dum kommentar. Det är helt och hållet Sakic fel som inte har trejdat bort honom. Löjligt!", skriver en följare.

"Det här är Sakic fel. Peter borde hålla sina ord för sig själv".

Samtidigt hyllas svensken av somliga:

"Gör Peter Forsberg till general manager 2017-2018", skriver en följare på Denver Posts Facebook-konto. 

"Peter The Great!", skriver en annan.

"Jag undrar om Duchene fortfarande har en Foppa-tröja hängande i källaren", skriver en tredje.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag