Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kris i NHL-laget: Sju spelare i karantän

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DOM GAGNE/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

LOS ANGELES. Så har covid-19 drabbat också den kanadensiska divisionen i NHL, den så kallade North Division.

NHL meddelade under fredagen att Vancouver Canucks fått fyra matcher inställda sedan ytterligare fem spelare testats positivt och hamnat på ligans lista, som går under benämningen ”Covid-19 Protocol”.

Bland de nya namnen återfinns Canucks svenske backveteran och försvarsgeneral, Alexander Edler, 34. 

Också unge backtalangen Quinn Hughes är nu uppsatt på listan liksom forwardarna Zack MacEwen, Antoine Roussel och mållvakten Braden Holtby. 

Sedan tidigare i veckan återfinns backen Travis Hamonic och forwarden Adam Gaudette på Covid-listan.

Vancouver har också en icke namngiven medlem av tränarstaben som testat positivt.

Canucks fick mötet med Calgary i onsdags inställt och har inte spelat sedan man fick stryk hemma mot Winnipeg förra onsdagen (24 mars).

Nu är nästa match schemalagd till den 8 april när man enligt planen ska gästa Calgary. Enligt order från ligaledningen får inte Canucks återsamla spelarna till träning förrän den 6 april.

För att undvika smittspridningen har NHL den här säsongen begränsat resandet och gjort en ny indelning av divisionerna, så att inga resor sker över gränsen mellan Kanada och USA. 

– Vi blir testade dagligen och jag tycker att ligan skött det här bra under hela säsongen, kommenterade Calgarycoachen Darryl Sutter när nyheten om karantänen för Vancouverspelarna blev offentlig.

Canuckstränaren Travis Green pekade på vikten av att alla följer de uppsatta reglerna.

– Det här är en påminnelse om hur viktigt det är att reglerna som ligan och hälsovårdsmyndigheterna satt upp följs till punkt och pricka.

Alla spelare i NHL vet att de kan stå i tur att drabbas.

– Ingen vill att någon ska smittas och ingen vill ha inställda matcher, men ibland är det något som vi inte kan kontrollera, kommenterade Flamesforwarden Sean Monahan till nhl.com.

Vancouver har bara haft två fall tidigare och det var inför seriepremiären i januari när backen Jordie Benn och forwarden J.T. Miller testade positivt. Benn missade sex matcher, Miller var utanför laget i tre matcher.

Totalt har åtta matcher blivit inställda i Scotia North Division.

Grundserien var planerad att avslutas den 8 maj, men för att kunna få in de inställda matcherna har man förlängt spelschemat till 11 maj.