Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kris Letang drabbad av en stroke

Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA

Kris Letang blir borta på obestämd tid. 

Pittsburgh Penguins-stjärnan har drabbats av en stroke. 

– Hans hälsa är vår första prioritet, säger Penguins general manager Ron Hextall till klubbens hemsida.

35-åriga Kris Letang har spelat i Pittsburgh Penguins sedan 2006 och har under de senaste säsongerna varit assisterande kapten. Under onsdagskvällen svensk tid kom beskedet att Letang drabbats av en stroke. 

NHL-klubben skriver på sin hemsida att 35-åringen just nu genomgår flertalet tester och att hans fortsätta karriär inte kommer vara i fara.  

Letang: ”Hoppas snart vara tillbaka”

– Kris berättade om hans symptom under måndagen och fördes då genast till sjukhus för att genomgå tester. Resultaten var chockerade att höra, men vi är tacksamma för att han mår bra. Vi är tacksamma till den medicinska personalen. Han är en krigare på isen, men först och främst är han en son, far, make och vän. Hans hälsa är vår första prioritet, säger Penguins general manager Ron Hextall till klubbens hemsida. 

Letang drabbades av en stroke även 2014 och missade då två månaders spel. Då visades sig att NHL-stjärnan hade ett litet hål i hjärtväggen. 

– Det är viktigt för mig att mina lagkamrater, familj och fansen vet att jag är okej. Jag är optimistisk och hoppas snart vara tillbaka på isen, säger Letang. 

35-åringen har gjort 962 matcher i NHL och står noterad för 662 poäng.