Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kris i NHL-klubben: ”Han är en lögnare”

Oliver Ekman-Larsson är lagkapten i Arizona.Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carl Söderberg.Foto: JENS CHRISTIAN
Niklas Hjalmarsson.Foto: GERRY ANGUS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
John Chayka 2016.Foto: Matt York / Copyright 2016 The Associated Press. All rights r

Det stormar i Arizona Coytes. 

Detta efter att NHL-klubben och general managern John Chayka gått skilda vägar. 

– Han (Chayka) är en lögnare, säger en källa till azcoyotesinsider.com 

NHL-slutspelet är bara några få dagar bort, och Arizona Coytes med Oliver Ekman Larsson, Carl Söderberg och Niklas Hjalmarsson kunde ha fått en bättre uppladdning. 

Sportsnet rapporterar om att det började storma då klubbägaren Alex Meruelo först avvisade ett samtal om GM John Chayka, 31. Samtalet var från en annan klubbägare och handlade om att få tillåtelse om att få prata med Chayka om ett annat jobb. 

Det ska ha lett till att relationen mellan John Chayka och Alex Meruelo försämrades snabbt. 

”Besvikna över hans agerande”

31-åringen ska bland annat inte ha varit på plats när kontraktsförhandlingar skulle diskuteras med storstjärnan Taylor Hall förra veckan. Chayka ska dessutom ha rivit sönder sitt kontrakt med Arizona som var skrivet till 2024.

”Vi är besvikna över hans agerande och tajmning. Detta samtidigt som Coyotes förbereder sig för att kliva in i slutspelet för första gången sedan 2012. Chayka har beslutat sig för att ge upp på ett konkurrenskraftigt och starkt lag, en engagerad stab och supportrar, de bästa fansen i NHL”, skriver klubben i ett officiellt uttalande. 

– Jag älskar våra spelare, coacher och fansen. Jag önskar verkligen att jag kunde vara med dem i Edmonton. Tyvärr har situationen som ägare skapat gjort att det är omöjligt för mig att fortsätta, säger John Chayka till azcoyotesinsider.com. 

Gamle spelare tar över som GM

En källa säger att verkligheten är att John Chayka frivilligt övergett organisationen. 

– Medlemmar i organisationen började göra hans jobb som till exempel att prata med spelare och agenter. Faktum är att han är en lögnare, säger en källa till azcoyotesinsider.com.  

Konflikten ser dessutom ut att förvärras då ärendet kan komma att hamna i domstol. NHL-kommissionären Gary Bettman uppges komma in för att lösa situationen. 

Steve Sullivan tar över som general manager i Arizona Coyets tillfälligt.