Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kostar han Markström miljontals dollar just nu?”

Thatcher Demko storspelade i Vancouvers seger.Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Jacob Markström väntas få en lön på 48 miljoner kronor om året.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

När Jacob Markström saknades i den femte slutspelsmatchen mot Vegas Golden Knights fick Thatcher Demko chansen mellan stolparna.

Nu väcks frågan kring Svenskens framtid i Vancouver Canucks. 

– Demko räddade Canucks säsong på egen hand, skriver Sports Illustrated

Jacob Markström har pekats ut som en av de främsta anledningarna till Vancouver Canucks framgångar i NHL-slutspelet. I 1-2 segern mot Vegas natten till onsdagen saknades dock svensken på grund av en ljumskada. Hans ersättare Thatcher Demko klev in och stoppade 42 skott och gav på så sätt Vancouver minst en ytterligare match i slutspelet.

Natten mot fredagen upprepade Demko bedriften, då han höll helt tätt i Canucks 4-0 seger mot Vegas och därmed gav laget chansen att ta hem serien i den sjunde och avgörande matchen.

Borde dumpa svensken

Markström sitter på ett utgående kontrakt men såväl klubben som Markström själv hoppas på en fortsättning. Svensken förväntas bli erbjuden ett kontrakt värt omkring 48 miljoner kronor per säsong, enligt Sports Illustrated. 

Efter Demkos prestationer höjs dock röster för att Canucks ska dumpa svensken och satsa på Demko till nästa säsong. Ett av argumenten är att Markströms lön borde användas på ett annat sätt. 

Efter matchen twittrade James Mirtle på TheAthletic att man inte borde erbjuda Markström en så hög lön. Mirtle fick uppbackning av Kirk LaPointe på Business in Vancouver som skriver på Twitter

Thatcher Demko är ett bättre val för att möjliggöra chansen att kunna behålla både Elias Petterson och Quinn Hughes.

Zach Boychuk skriver:

”Kostar Thatcher Demko Jacob Markström miljontals dollar just nu eller inte? Ge mig bara felaktiga svar.”

Är redo att ta över

Sports Illustrated är inne på samma spår och skriver att Thatcher Demko genom sin prestation i slutspelet visar att han är redo att ta över förstaspaden om det blir så att svensken inte blir kvar. Om Markström förlänger finns dock risken att Demko lämnar klubben.  

I natt möter Vancouver Canucks Vegas Golden Knights i den sjunde och avgörande NHL-kvartsfinalen. 

https://twitter.com/mirtle/status/1301025239850266627https://twitter.com/kirklapointe/status/1300990961464479745