Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Körde 80 km/h – får böta en miljon

Se dagens toppnyheter från sporten
Rasmus Ristolainen Foto: Instagram
Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: BILDBYRÅN

Herranjumala!

Det utbrast nog den finländska NHL-stjärnan Rasmus Ristolainen när han fick se sin fortkörningsbot för att ha kört 81 km/h på en 40-väg. 

Notan landade på 1,3 miljoner kronor. 

Det är sommar och därmed uppehåll och tid till semester för hockeystjärnorna i NHL. De som inte rest till strand och sol har mest troligt rest hem till sina barndomstrakter för att få lite efterlängtad vila. 

En av alla som vänt hem från Nordamerika är den finländska backen Rasmus Ristolainen, 24, till vardags klubbkamrat med Rasmus Dahlin i Buffalo Sabres. 

Hans semester började tidigt då Sabres missade slutspel och i början av maj var han hemma i Åbo och körde runt på stan. Alldeles för snabbt dessutom. 

Finländska rekordbötern: 1,3 miljoner kronor

Ristolainen fångades då han körde 81 kilometer i timmen på en 40-väg. Enligt IltaSanomat bedömde stadens domstol att Ristolainen hade framfört sitt fordon på ett farligt sätt och förseelsen ansågs som grov. 

Ristolainens straff? Hans körkort dras in i tre månader och han får 40 dagsböter. I Finland regleras som ens böter efter årsinkomst, så det blev en dyr historia för Ristolainen. 

Enligt IltaSanomat landar notan på 1,3 miljoner kronor. Saftigt, men Ristolainen tjänar drygt 50 miljoner kronor per år. 

Enligt tidningens NHL-korrespondent Sami Hoffrén är Ristolainens bot den dyraste en finsk NHL-spelare någonsin åkt på. 

https://twitter.com/shoffren/status/1146837163939684353