Loui Eriksson i aktion. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅNLoui Eriksson i aktion. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Loui Eriksson i aktion. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Michael Del Zotto och Loui Eriksson. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅNMichael Del Zotto och Loui Eriksson. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Michael Del Zotto och Loui Eriksson. Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

"Konspirationen kring Eriksson"

Publicerad

Loui Eriksson är en av Vancouver Canucks dyraste spelare. 

Men han är med all tydlighet inte ens av de populäraste. 

Vancouvertidningen The Province uppmärksammar nu att det verkar omöjligt att få tag på en matchtröja med Erikssons namn i staden. 

DEfter tre säsonger med stabil poängproduktion i Boston Bruins bytte Loui Eriksson den amerikanska östkusten mot den kanadensiska västkusten inför den gångna säsongen. 

Vancouver Canucks plockade in svensken och han blev lagets tredje bäst betalda spelare bakom Sedinbröderna Daniel och Henrik med ett kontrakt värt 50 miljoner kronor om året. 

Men någon succé har det inte direkt blivit. 

Loui Eriksson är inte fansens favorit

Under sitt första år i klubben mäktade Eriksson endast med 24 poäng på 65 matcher. 

Och den 32-åriga göteborgaren har med all tydlighet inte lyckats vinna fansens kärlek. 

Lokaltidningen The Province uppmärksammar nu något som de kallar "konspirationen kring Eriksson". 

https://twitter.com/theprovince/status/937388001272905729

Den går ut på att det inte går att få tag på Loui Erikssons matchtröja i Vancouver. Tidningen tog först upp spaningen i sin podcast "Pat cast" - och fick det sedan bekräftat via lyssnarmejl och tweets. 

En lyssnare skrev att hennes bror skulle köpa en tröja till henne i födelsedagspresent som ett skämt då hon tidigare uttryckt sin kritik mot Eriksson som spelare. 

Men när han frågade efter den fanns den inte att tillgå. 

"Det sorgliga är att jag inte tror att någon hade frågat efter den innan min bror frågade", skriver hon. 

En annan lyssnare tog sig ner till Canucks klubbshop utan att hitta den. 

https://twitter.com/ChiroJ22/status/937093108331712512

Erikssons hopp - en stark säsong

En snabb titt på lagets nätshop ger samma svar. Det går att få tag på flera spelares tröjor. Även de som är betydligt mindre profilerade än Eriksson. 

Den svenska andremålvakten Anders Nilssons tröja går att hitta, precis som Nikolay Goldobins som bara gjort två matcher den här säsongen. 

Sedinarna är populära på Canucks nätshop. Det är inte Loui Eriksson. Foto: Skärmdump

Erikssons däremot finns inte att handla. Det som går att hitta med honom är en tavla. 

Den tavla av Eriksson man kan köpa. Foto: Skärmdump

Det finns dock hopp för Eriksson. Den här säsongen är han något vassare med 11 poäng på sina 15 framträdanden och han hyllas i de lokala medierna. The Canuck Way skriver att Sedinarna visar gammal god form tack vare "en pånyttfödd Loui Eriksson". 

Så fortsätter han så här kanske fansen snart kan få möjligheten att köpa hans matchtröja. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag