Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer bli en av de bästa genom tiderna”

Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA

William Nylander, 23, verkar vara på gång i Toronto Maple Leafs.

Nu tokhyllas han av finske lagkamraten.

– Han kommer bli en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, säger Kasperi Kapanen enligt Toronto Sun-journalisten Terry Koshan.

Ni känner till förra höstens följetong.

NHL-säsongen drog i gång samtidigt som William Nylander tränade på för egen maskin hemma i Stockholm.

Anledningen: Han kom inte överens med Toronto Maple Leafs om ett nytt kontrakt. Men så, med bara minuter kvar till deadline den första december, skrev svensken på ett sexårskontrakt med den klassiska NHL-klubben värt 62 miljoner kronor om året.

Nu är William Nylander, 23, med från start och siktar på att göra en betydligt bättre säsong än ifjol (endast 27 poäng på 54 matcher).

– Jag vet vad jag är kapabel till. Vi får se under säsongen. Jag måste ändra deras uppfattning och spela på den nivån jag vet att jag kan spela, sa han nyligen till kanadensiska TSN.

Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Finska superhyllningen till William Nylander

Och formen verkar vara bra. William Nylander har den senaste tiden hyllats av lagkamraten Auston Matthews och tränaren Mike Babcock.

– Jag skojade med honom förut och sa: ”Det måste vara skönt att vara tillbaka med en vikt på runt 88 kilo i stället för cirka 2 500 som du hade förra året när du bar hela jordens tyngd på dina axlar”, sa tränaren.

Ny stämmer Kasperi Kapanen in i hyllningskören.

Den 23-årige finländaren snålar inte på berömmet när han ska beskriva sin svenske lagkamrat.

– Jag tror att han kommer att bli en av de bästa svenska spelarna någonsin, det är min åsikt, säger Kapanen enligt Toronto Suns hockeyreporter Terry Koshan.

Toronto Maple Leafs NHL-säsong drar i gång den andra oktober då laget tar emot Ottawa Senators på hemmais.

https://twitter.com/koshtorontosun/status/1175066906933510144