Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kommer aldrig att vara enkelt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN

Philadelphia tog ledningen – men New York Islanders kom tillbaka och vann den tredje kvartsfinalen i NHL-slutspelet i ishockey med 3–1.

New York Islanders hade återigen en svag start mot Philadelphia. Det straffade sig, och efter en kvarts spel tog Philadelphia ledningen via Tyler Pitlick.

– Jag tycker att de är ett starkt hockeylag generellt, de har förtjänat sin plats genom att komma så här långt. Idealiskt vore så klart att vi dominerade i 60 minuter, men det är lättare sagt än gjort, konstaterade Islanders Matt Martin vid presskonferensen efter matchen.

– Sista tio var okej i första, men vi visste att vi var tvungna att komma ut starkt i andra, säger han.

Har tagit grepp om matchserien

I den andra perioden var matchbilden en annan, där Islanders sköt betydligt mer. Kvitteringen kom efter drygt sju minuter via Martin, och med sex sekunder kvar innan periodvila tog Islanders ledningen tack vare Leo Komarov.

Med drygt tre minuter kvar av matchen punkterade Anders Lee med 3–1-målet, som kom i powerplay. Det blev också slutresultatet.

Matchen skulle egentligen ha hållits i torsdags, lokal tid, men sköts upp efter protesterna i Wisconsin, för att rikta uppmärksamheten mot problemen kring rasism och polisbrutalitet.

Segern innebär att Islanders tar ledningen i matchserien i bäst av sju med 2–1.

– Det kommer aldrig att vara enkelt. Alla lag som är kvar är bra hockeylag. Vi får bara försöka att spela efter bästa förmåga, säger Martin.

Nästa match mellan lagen sker natten mot måndag, svensk tid.