Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knockad av Ovetjkin: ”Hoppas han är okej”

Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES GUILLORY-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES GUILLORY-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES GUILLORY-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det var den första slutspelsmatchen i Carolina sedan 2009.

Men Hurricanes respekt för regerande mästarna Washington Capitals är borta.

Det visade man i natt, svensk tid, när först rookien Andrej Svechnikov kastade handskarna mot landsmannen Alexander Ovetjkin och blev knockad.

Ovetjkin träffade Svechnikov med en höger på hakan, som sänkte 19-åringen.

Men Carolina reste sig och svarade med att köra över Washington med 5-0.

– Det var modigt av Svechnikov. Vi spelade resten av matchen för honom. Hoppas att han är tillbaka snart, säger Lucas Wallmark.

Svechnikov fick hjälpas av isen och återkom inte i matchen.

– Jag hoppas att han är okej. Jag är ingen slagskämpe, men han bad om fajten. Hoppas att han inte blev skadad, sa en dämpad Ovetjkin i omklädningsrummet efteråt.

De båda ryssarna hade gruffat med varandra tidigare under matchserien, men då stannade det vid slag med klubborna och lite skitsnack.

Efter några slashings mellan varandra efter drygt tio minuters spel i nattens möte i PNC Arena i Raleigh, North Carolina, övergick bråket till ett regelrätt slagsmål med kastade handskar.

Svechnikov blev liggandes på isen

Svechnikov försökte ta för sig, men den rutinerade och bra mycket större Ovetjkin fick in några hårda slag och Carolinaforwarden föll till isen och blev liggandes där.

Ställningen var 1-0 till Hurricanes efter ett ledningsmål av Warren Foegel när slagsmålet kom.

Båda spelarna fick fem minuter för slagsmålet, men Svechnikov var då redan ute i omklädningsrummet för att bli omsedd av lagets läkare.

Foegele utökade hemmalagets ledning till 2-0 efter sex minuter av den andra perioden och innan mittenperioden var över hade backen Dougie Hamilton gjort 3-0 i power play.

Samme Hamilton bjöd på en repris i power play i mitten av den tredje perioden och sedan fastställde Brock McGinn slutresultatet med drygt fyra minuter kvar.

– Vi bara öste på och gav dem inte en ledig stund. Våra fans var fantastiska. Ljudnivån var bland den högsta jag någonsin upplevt, sa Hamilton till The Sports Network efteråt.

”Otroligt bra stämning”

Lucas Wallmark var också imponerad av fansens stöd.

– Det var otroligt bra stämning, helt fantastiskt. Vi spelade som vi ska göra och då är vi väldigt jobbiga att möta. Så nu gäller det att vi fortsätter så här framöver också, säger Lucas.

Washington fick aldrig någon fart och rytm över spelet och hade bara 18 skott på mål under hela matchen att jämföras med Carolinas 45 skott.

– Så här illa kan vi inte uppträda. Vi slutade att spela och det går ju inte om vi vill vinna matcher. Vi är bättre än så här, sa en besviken Ovetjkin efteråt.

Med nattens vinst reducerade Hurricanes Capitals ledning i åttondelsfinalen till 2-1 i matcher.