Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klingbergs mål kan bli Tre Kronors lycka

John Klingberg sköt Dallas vidare i Stanley Cup-slutspelet i natt. Foto: Viaplay.
Men det krävdes förlängning för att skicka ut Nashville. Foto: Viaplay.
Det betyder att fjolårets guldhjältar Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm är tillgängliga för VM-spel. Foto: BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Utslagna efter sex matcher i åttondelsfinalen.

Nashville föll tungt i natt, svensk tid, efter förlängning mot Dallas och är utslaget ur Stanley Cup redan i åttondelsfinalen.

Det är ännu en skräll i årets NHL-slutspel.

Och det var Stars svenske backstjärna, John Klingberg, som skickade ut Predators med ett vackert mål i förlängningen.

– Det var en underbar känsla att se pucken gå in. Jag fick ett öppet läge, så det var bara att klippa till, sa Klingberg när han intervjuades i omklädningsrummet efter matchen.

För Tre Kronor kan det betyda drömförstärkningar till VM-laget.

Tre av Nashvilles stjärnor – Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg – var med och vann VM-guld i Köpenhamn ifjol.

– Det är ett snyggt mål av Klingberg, som serveras en perfekt crosspassning från Alexander Radulov. Det såg ut som Nashvillemålvakten Pekka Rinne var lite skymd av sin egen back, Mattias Ekholm, kommenterade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NBC Sports.

– Det var en jätteduell mellan målvakterna. Både Rinne och Ben Bishop gjorde en monstermatch och stoppade närmare 50 skott vardera, fortsatte Weekes.

Nashville utan powerplay-mål i slutspelet

Nashville kom aldrig i gång i årets Stanley Cup.

Förstakedjan med Filip Forsberg, Ryan Johansen och Viktor Arvidsson hade svårt att ta sig igenom Dallasförsvaret och producera mål.

Trion fick bara ihop fyra poäng på sex matcher och Arvidsson blev helt utan poäng.

– Nashvilles powerplay var uselt, precis som under grundserien. De gjorde inte ett enda mål på 15 försök under slutspelet och det duger förstås inte, kritiserade förre Predatorsforwarden Scott Hartnell i NBC Sports sändning av matchen.

Austin Watson var Nashvilles målskytt i nattens match.

Hos Dallas Blake Comeau för 1-1-målet.

NHL-slutspelet, åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Dallas–Nashville 2–1 e förl (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Dallas: Blake Comeau, John Klingberg (1). Målvakt: Ben Bishop 97,9 procent. Nashville: Austin Watson. Målvakt: Pekka Rinne 96,1 procent. 

Dallas vidare med 4–2 i matcher.

Carolina–Washington 5–2 (1–2, 1–0, 3–0)

Carolina: Warren Foegele, Teuvo Teräväinen, Jordan Staal, Justin Williams, Dougie Hamilton. Målvakt: Petr Mrazek 92,0 procent. Washington: Brett Connolly (André Burakovsky), Alexander Ovetjkin. Målvakt: Braden Holtby 88,6 procent. 

3–3 i matcher.

Dallas tar sig an St Louis i nästa runda

Ben Bishop, som är nominerad till Vezina Trophy som ligans bästa målvakt under grundserien, visade på nytt vilken nyckelspelare han är i Dallas.

– Jag tycker att vi var det bättre laget under i stort sett hela matchserien. Vi spelade ut dem i match efter match med undantag möjligtvis för den första matchen. Det ska bli hur kul som helst att få ta oss an St. Louis i nästa omgång, det är dessutom min hemstad, sa Bishop i en tv-intervju ute på isen efter slutsignalen.

För John Klingberg var det första målet under årets slutspel.

Han är Stars bäste back och hade mycket istid (27.34 min) som vanligt.

– Jag gillar att följa med anfallen upp och såg en bra chans där i slutet av den första förlängningen. Det är en stor del av mitt spel och min roll i laget. Nu fick jag utdelning, så det känns fantastiskt. Men vi ska tacka Bish (Ben Bishop) för att han höll oss kvar i matchen, då vi inledde lite segt, sa John Klingberg.