Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Svensken byts bort till topplag i NHL

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / DAVID BANKS-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. Måndagens förste svensk att byta klubb under trading deadline i NHL blev Mattias Janmark, 28.

Han lämnar Chicago Blackhawks för Vegas Golden Knights.

– Väldigt kul att jag hamnade i Golden Knights. Jag har ju vetat om att det skulle bli en trejd, så det känns sjukt kul att det blev en flytt till Vegas, säger Mattias Janmark till SportExpressen.

Janmark kom till Chicago inför den här säsongen efter fyra år i Dallas Stars.

Han har på 41 matcher i Blackhawks gjort 19 poäng, 10 mål och 9 assist.

– Vegas måste rusta för en slutspelsserie mot Colorado och behövde förstärka forwardssidan för att kunna ta sig ut ur NHL:s Central division och det är ingen lätt uppgift om man vill vidare i slutspelet och slåss om Stanley Cup. Så det är ett smart schackdrag, analyserade förre NHL-spelaren och general managern (Tampa Bay) Brian Lawton.

Janmark är på ett utgående kontrakt, då han bara skrev på ett 1-årsavtal med Chicago. Hans lön i vinter är 19,1 miljoner kronor.

Janmark trejdad till Vegas

Han spelade inte i lördags när Chicago gästade Columbus och vann med 4-3.

En försiktighetsåtgärd, då Blackhawks ledning låg i förhandlingar med andra klubbar om en trejd av svensken.

Nu är affären gjord och Chicago får en 2:a runda i draften av Golden Knights och sedan byter klubbarna också draftval i 3:e och 5:e rundan.

– Väldigt kul att jag hamnade i Golden Knights. Jag har ju vetat om att det skulle bli en trejd, så det känns sjukt kul att det blev en flytt till Vegas, säger Mattias Janmark till SportExpressen.

Din tid i Chicago blev kort?

– Jag har trivts bra i Chicago, men det ska bli riktigt kul att komma in i Vegas Golden Knights och försöka bidra och verkligen få vara med och utmana om Stanley Cup.

Mattias Janmark har gjort 338 matcher i NHL och producerat 128 poäng, 56 mål och 72 assist, sedan debuten i Dallas säsongen 2015-16.