Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Svensk VM-back lämnar NHL för Europa

Philip Holm var med i Tre Kronors guldlag vid hockey-VM 2017. Här sätter han 2-0 i matchen mot Italien.
Philip Holm under VM 2017.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Philip Holm lämmar Chicagos organisation och återvänder till Europa.

Den 28-årige backen har skrivit på för schweiziska Lausanne.

– Han stod högst på vår lista över backkandidater, säger sportchefen Jan Alston.

Förre Djurgårds- och Växjöbacken Philip Holm har gjort klart med ny klubb – men det blir inte någon återkomst till SHL för 28-åringen. Holm återvände till Nordamerika inför den här säsongen efter ett år i KHL. Backen skrev på för Chicago Blackhawks men det har inte blivit något spel i NHL och nu vänder han tillbaka till Europa.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Philip. Han stod högst på vår lista över backkandidater. Philip har skaffat sig mycket erfarenhet under sin omfattande karriär och har den perfekta profilen för att passa in bra i laget och den schweiziska ligan, säger klubbens sportchef Jan Alston till klubbens hemsida.

Holm vann VM-guld 2017

Philip Holm var med och vann VM-guld 2017 och fanns även med i Tre Kronors VM-trupp förra året, men spelade då inga matcher. Holm har noterats för en NHL-match för Vancouver Canucks säsongen 2017-2018.