Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för NHL – hyllas stort av Mats Sundin

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Elias Pettersson är klar för Vancouver Canucks.

Nu hyllas han, och Jonathan Dahlén, stort av ikonen Mats Sundin.

– De har chansen att ersätta Sedinarna i Vancouver, säger Sundin till Sportsnet.

Elias Petterssons SHL-säsong var makalös. Talangen tog hem poängligan i både grundserien och slutspelet, och kammade hem tre av tre möjliga priser på SHL Awards.

VM i Köpenhamn tog dock slut redan i gruppspelet, när Pettersson åkte på en fraktur i handen – men nu väntar i stället ytterligare ett glatt besked för 19-åringen.

Pettersson har skrivit på för Vancouver Canucks. 

– Vi tittade med stor förtjusning på den säsong han hade i Sverige, säger klubbens general manager Jim Benning till NHL.com.

Pettersson: ”Är en dröm”

För Hockeynews.se Pettersson själv om känslorna efter att ha skrivit på kontraktet.

– Det är en dröm. Jag har alltid drömt om att spela i NHL och jag är inte där än men ett steg närmare att gå göra NHL-debuten och det känns grymt roligt. Det här betyder verkligen mycket för mig, säger Pettersson till sajten.

Pettersson har svårt att plocka ut någon särskild höjdpunkt från säsongen som varit.

– Att jag ändå lyckades slå poängrekordet och vinna poängligan som första junior. Eller alla utmärkelser egentligen, jag är stolt över alla. Fan, jag kan inte välja så men att få MVP i slutspelet och under säsongen var speciellt men alla har samma värde ändå och jag har fått mycket hjälp på vägen, säger han.

Tokhyllas av Sundin

Också Timrå-stjärnan Jonathan Dahlén väntas ansluta till NHL-laget.

Nu hyllas de båda av den svenske ikonen Mats Sundin.

– De har chansen att ersätta Sedinarna i Vancouver. Två fantastiska unga svenskar kommer in i Canucks organisation, och vi kommer njuta av dem i många år, säger han till Sportsnet.

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger.