Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Kempes NHL-debut: Rakt in i förstakedjan

Publicerad

LOS ANGELES. Äntligen fick Adrian Kempe debutera i NHL.

Och han fick göra det i LA Kings förstakedja tillsammans med stjärncentern Anze Kopitar och Tyler Toffoli.

Men det kunde ha varit en roligare kväll i hemmarinken Staples Center för den 20-årige svensken, Kings föll med 5-3 mot Arizona.

- Jag tycker att det gick rätt så bra. Jag var mest nervös före matchen, säger Adrian i omklädningsrummet efter debuten.

Han hade chansen att gå på knock direkt, då han fick iväg ett skott på mål redan i sitt andra byte och med fyra minuter kvar av första perioden jobbade han sig till ett friläge.

Men backhandskottet gick utanför kassen.

- Pucken rullade lite på bladet i skottögonblicket, så jag fick ingen bra träff, säger han.

Kempe fick göra 20 byten och hade 15.18 minuters istid. Han hade två skott på mål och var -1.

- Det tog några byten att komma in i matchen och tempot, men sedan tyckte jag att det gick ganska bra.

"Har den speed som behövs"

Lagkaptenen och kedjekamraten Anze Kopitar gav några berömmande ord efteråt:

- Adrian visade direkt att han har den speed som behövs för att klara sig i den här ligan. Sedan är det svårt att ge något betyg efter den första matchen, speciellt när vi som lag inte spelade så bra och förlorade.

Om det var deppigt i Kings omklädningsrum var det mer uppåt inne hos Arizona.

- Vi har spelat bra på slutet och i kväll visade vi att det finns karaktär inom laget. Den biten är bättre nu än vad den var under inledningen av säsongen, säger Oliver Ekman-Larsson.

Brendan Perlini och Jordan Martinook var tvåmålsskyttar hos Coyotes. Tobias Rieder svarade också för en fullträff.

Hos Kings gjorde Tanner Pearson (2) och Dustin Brown målen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag