Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kempes bakslag – har testat positivt

Foto: DANIEL LEA/CSM/REX / DANIEL LEA/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Han blev uttagen till All Starmatchen i Las Vegas den 5 februari i fredags.

I lördags var Adrian Kempe, 25, en av målskyttarna när Los Angeles Kings besegrade Kraken i Seattle med 3-1.

Under söndagen testade han positivt och är nu satt i karantän.

Kempe har varit en av våra bästa målskyttar i NHL den här säsongen med sina 17 fullträffar.

Bara Filip Forsberg i Nashville är före honom i målligan med 18 gjorda mål.

Forsberg är också i karantän just nu efter att ha testat positivt för Covid-19. Samma sak med lagkamraten Mattias Ekholm.

När det gäller Adrian Kempe, så har han varit det stora utropstecknet hos LA Kings i vinter och är lagets bäste målgörare. Han ligger tvåa i Kings interna poängliga efter Anze Kopitar, som toppar på 34 poäng medan Kempe har fått ihop 24 poäng efter 38 spelade matcher.

Ingen fara för All Starmatchen

Tillsammans med Victor Hedman, Tampa Bay och Rasmus Dahlin, Buffalo, blev Adrian uttagen till All Starmatchen i Las Vegas.

Med tanke på att karantänstiden i USA numera är förkortad till fem dagar, så ska det inte vara några problem för Kempe att kunna spela stjärnmatchen.

Han missar med all sannolikhet måndagens bortamöte med San Jose Sharks och tisdagens hemmamatch mot Tampa Bay om nu inte ett andra test visar sig vara negativt.

Andra svenskar i NHL, som enligt TSN befinner sig i ”Protokollet” just nu är Anton Strålman, Arizona, Jonas Johansson, Florida, Joel Eriksson Ek, Minnesota, Mattias Ekholm och Filip Forsberg, båda Nashville.