Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karlssons stora succé: Slog till med tre poäng

William Karlsson stod för tre assist i natt.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA

LOS ANGELES. En ny seger och nu har Vegas Golden Knights utjämnat i kvartsfinalen av Stanley Cup.

Efter fredagens 3-2-seger över Colorado gick man på knock i natt, svensk tid, och spelade hem en 5-1-vinst inför ett fullsatt T-Mobile Arena i Las Vegas.

Nu står det plötsligt 2-2 i matcher i den här kvartsfinalen.

Och det var på nytt William Karlsson kedja med Jonathan Marchessault och Reilly Smith, som var matchvinnare.

Marchessault bjöd på ett hattrick, Karlsson för tre assist och Reilly för ett målpass.

– Hemligheten med vår kedja är att vi är osjälviska och alltid spelar för varandra. Det spelar ingen roll vem som blir matchhjälte just den kvällen. Vi är vänner för livet nu efter de här fyra åren tillsammans, sa Marchessault i en tv-intervju med NBC Sports direkt efter slutsignalen.

Än en gång hamnade Colorados superkedja med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen i skuggan av Vegas andrakedja.

De lämnade isen utan poäng och var tillsammans -6 sedan de blivit neutraliserade av Vegastrion Chandler Stephenson, Mark Stone och Max Pacioretty.

Det räckte inte att Avalanche fick en drömstart i matchen med ett 1-0-mål av Brandon Saad redan efter 1.50 minuter.

Sedan var det Vegas för hela slanten, uppbackade av säsongens största publiksiffra när man fick chansen att för första gången fylla hemmaarenan.

Karlsson stod för assist

18 081 åskådare gjorde sig hörda från första nedsläpp till slutsignalen.

– Vi lät oss inte nedslås av deras tidiga ledningsmål utan vi har sedan länge lärt oss att det handlar att prestera i 60 minuter, sa Marchessault efteråt.

Han gjorde sitt första mål för kvällen fem minuter efter Colorados 1-0-mål, framspelad av William Karlsson.

Därifrån tog Golden Knights över tillställningen och Karlsson var med och spelade fram också till Marchessault övriga två fullträffar.

Svensken utnämndes till banans näst bäste spelare efter kedjekamraten och fick precis som senast massor av beröm av tv-experterna efteråt.

– Marchessault var outstanding och hans kedjekamrater Karlsson och Reilly var spektakulära. Den kedjan gick för fullt i byte efter byte och Colorado hade inget motvapen, kommenterade Keith Jones, som är en av NBC Sports hockeyinsiders.

Leder interna poängligan

William Karlsson, 28, toppar nu Vegas interna poängliga i slutspelet med 9 poäng, 3 mål och 6 assist, på elva spelade matcher.

Han har gjort 6 poäng, 2 mål och 4 assist, på de fem senaste matcherna.

– Karlssons kedja spelar lite som tvillingarna Sedin gjorde under sin storhetstid i Vancouver, de cirkulerar pucken och skapar hela tiden målchanser utan att riskera något. Det är imponerande, sa förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Colorado får nu slicka såren och försöka ta revansch hemma i Denver på tisdag.

– Det är först till fyra segrar som gäller, inte två vinster. Jag förväntar mig att vår toppkedja spelar mycket bättre då. Nu handlar det om bäst av tre matcher och kom ihåg att vi har två av dem på hemmaplan, sa coachen Jared Bednar efter nattens match.

Vegas har dominerat spelet under de tre senaste mötena även om man förlorade match nummer två efter förlängning i Denver.

– Hemmaplan kan vara en kick för Colorado nu när de behöver vända den här trenden som gett Golden Knights ett övertag spelmässigt efter de senaste mötena, menade Kevin Weekes.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.