Foto: SEAN KILPATRICK / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅNFoto: SEAN KILPATRICK / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SEAN KILPATRICK / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: STEVEN KINGSMAN/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: STEVEN KINGSMAN/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: STEVEN KINGSMAN/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Karlsson tvingas försvara lagfotot

Publicerad

Erik Karlsson uppges befinna sig i konflikt med Ottawa Senators ägare Eugene Melnyk. 

Och Senators senaste lagbild har tvingat NHL-stjärnan att försvara sig. 

– Det är lite irriterande att behöva sitta still så länge, inget mer än det, säger Karlsson till TSN. 

Det ryktades om lag Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights och Nashville Predators. Men när deadline day var över var Erik Karlsson kvar i sitt Ottawa Senators, där han kommer att förbli säsongen ut. 

Kort efter att Karlssons transfersaga mynnat ut i intet släpptes Senators nya lagbild. Karlsson sitter där bredvid ägaren Eugene Melnyk och verkar, enligt en del observatörer, inte vara så nöjd med sällskapet. Karlssons minspel på bilden blev i alla fall snabbt en snackis. 

"Ser obekväm ut"

"Han ser ganska obekväm och oengagerad ut i sitt kroppsspråk", skriver kanadensiska TSN. 

"Det pågick inget vänligt kallprat mellan Karlsson och Melnyk", skriver fotografen Julie Oliver. 

Men Karlsson tycker själv att spekulationerna är överdrivna.

Karlssons förklaring

– Om du har en kamera i ansiktet på någon i 25 minuter kan du plocka fram fem sekunder av vilken sorts min som helst. Det var ett vanligt lagfoto, som alla andra jag varit med på. Du ler för kameran, tar ett par foton. Det är lite irriterande att behöva sitta still så länge, inget mer än det, säger Karlsson till TSN. 

Lagkamraten Mark Stone ger Karlsson rätt. 

– Jag är säker på om du tittar på hela första bänkraden, så har alla säkert samma ansiktsuttryck. Vi hade suttit där i 25 minuter och väntat på att få börja träna, och jag tror inte att man kan le konstant i 25 minuter, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag