Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karlsson hjälte: ”Riktigt fin”

Foto: JIM MCISAAC / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JIM MCISAAC / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. San Jose Sharks är ute på en fem matcher lång turné.

Man har startat med tre raka vinster.

Erik Karlsson, 31, avgjorde nattens möte med New York Islanders i förlängningen med sitt 2-1-mål.

– Ja, vi har börjat bra på den här resan. Riktigt fin vinst idag och nu måste vi avsluta de återstående två matcherna på samma sätt, säger Erik till SportExpressen.

Han var arkitekten bakom segermålet en dryg halvminut in i förlängningen.

Logan Couture satte in en tackling i egen zon och snodde pucken av Islandersforwarden Jean-Gabriel Pageau för att i nästa ögonblick ge den till Erik Karlsson.

Svensken satte fart genom mittzonen och serverade Timo Meier en så kallad ”flippmacka” när de två hade kommit in över den offensiva blå linjen.

Meier fick inte till något skott framför Islanderskassen, men behöll kontrollen över pucken när han hamnade snett bakom kassen.

Han tittade upp och såg att Karlsson stod framför målburen och fick iväg en perfekt passning, som Erik bara hade att skarva in i mål bakom målvakten Ilja Sorokin.

Fullträffen var Eriks 5:e i höst. Han har gjort 5 poäng, 2 mål och 3 assist, på de fem senaste matcherna och totalt 13 poäng på 17 spelade matcher.

Jonathan Dahlén spelade fram till Nick Boninos 1-1-mål och fortsätter producera poäng i jämn ström under sin rookiesäsong.

Erik Karlsson: ”Måste vinna varje match”

Så här långt har det blivit 10 poäng, 7 mål och 3 assist, på de 19 första matcherna i Sharks.

San Jose är ett av de lag som överraskat mest i NHL den här säsongen, inte minst med tanke på att man saknat fjolårets poängkung Evander Kane, som varit avstängd.

Sharks ligger just på en wildcardplats i Western conference.

– Det känns som vi måste vinna varje match. Alla konkurrenterna vinner ju hela tiden, så vi kan inte tappa för många poäng, säger Erik Karlsson. 

Sharks möter New York Rangers i Madison Square Garden natten till lördag, svensk tid, och avslutar sedan turnén österut med ett stopp i Columbus på söndag.