Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karlsson: ”Helt klart nöjd med pengarna”

Erik Karlsson har skrivit på ett åttaårskontrakt med San Jose Sharks Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Avtalet är värt nästan 900 miljoner kronor Foto: JOSIE LEPE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SEAN KILPATRICK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Väntan är över.

Erik Karlsson, 29, fick sitt drömkontrakt.

Han beslutade sig för att skriva på för ytterligare åtta år för San Jose Sharks.

– Det var ett helt rätt beslut för både mig och klubben, säger han i en intervju med SportExpressen några timmar sedan överenskommelsen blivit offentlig under måndagen.

Att han valde att stanna i San Jose överraskade många sedan den svenske stjärnbacken härom veckan såg ut att ta avsked av klubben, lagkamraterna och fansen i Kalifornien med ett inlägg på Twitter.

Lurades han lite med oss bara?

– Nja, det där gör man ju efter varje säsong, man tackar fansen. Folk läser in litet för mycket i de där meddelandena. Men sådan är branschen, säger han.

Varför valde du att stanna i San Jose?

– Jag trivdes väldigt bra i staden och med Sharks under den förra säsongen. Sedan har vi haft en bra dialog hela tiden och klubben gjorde allt helt rätt.

Det är mycket pengar, du får en årslön på över 100 miljoner kronor och kommer att tjäna närmare 900 miljoner under de kommande åtta åren?

– Ja, jag är helt klart nöjd med pengarna. Absolut. Och med de andra bitarna också – staden San Jose, organisationen och fansen. Jag känner att det här är helt rätt för mig.

Dementerar Ottawa-ryktena

Förde du några samtal indirekt eller direkt med någon annan NHL-klubb?

– Nej, det kom aldrig dit. Då hade jag behövt vänta till den 1 juli när jag hade blivit fri att gå vart jag ville. Men den processen hann vi aldrig starta.

Ottawa, då? Det skrevs nyligen i tidningarna där att du var på väg hem till den kanadensiska huvudstaden och Senators?

– Nej, det stämde inte utan var bara spekulationer. Jag vet inte varifrån de hade fått de uppgifterna.

Hur är det med den skadade ljumsken nu efter operationen?

– Jag opererade ljumsken i New York, där det finns specialister på området och allt har gått bra. Jag är i gång med rehabträningen och räknar med att vara fullt återställd när träningslägret inför nästa säsong kör i gång i september.

Erik Karlsson med frun Melinda. Foto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES

Planerar husköp i San Jose

Hur ser sommarplanerna ut?

– Jag är tillbaka i Kanada just nu och vårt hem i Ottawa. Jag hoppas att vi kan hinna med en resa till Sverige i sommar, men det beror på hur rehabiliteringen går. Sedan åker Melinda och jag nog ganska tidigt tillbaka till San Jose på sensommaren.

Är det husköp på gång där?

– Ja, precis. Det blir nästa stora projekt att ta tag i.

Och målsättningen på isen?

– Att vinna Stanley Cup, så klart. Vi har ett bra lag, så jag ser ljust på möjligheten att vi kan bli mästare inom en snar framtid, säger Erik Karlsson.