Foto: JUSTIN TANG / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JUSTIN TANG / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JUSTIN TANG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARC DESROSIERS / BILDBYRÅN ACTION IMAGESFoto: MARC DESROSIERS / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
 Foto: MARC DESROSIERS / BILDBYRÅN ACTION IMAGES

Karlsson: ”Hoppas ni spelar med min pojke”

Publicerad

I mars drabbades NHL-stjärnan Erik Karlsson av en ofattbar sorg när han och frun Melinda förlorade sin son.

För en vecka sedan inträffade ytterligare en tragedi när juniorlaget Humboldt Broncos spelarbuss krockade med en lastbil.

I en bild på Instagram visar Karlsson nu sitt stöd till de drabbade i hockeylaget.

”Jag hoppas att ni spelar med min pojke där uppe”, skriver Karlsson i ett inlägg på Instagram.

I slutet av mars delade Erik Karlsson och frun Melinda med sig av den tragiska nyheten att paret förlorat sin son. 

I början av april drabbades hockeyvärlden av ännu en tragedi. Juniorhockeylaget Humbolds Broncos var på väg mot en slutspelsmatch när lagets spelarbuss krockade med en lastbil, och 15 personer omkom i olyckan.

Människor världen över har för att visa sitt stöd ställt ut hockeyklubbor utanför sina ytterdörrar. Nu har även Erik Karlsson laddat upp en bild på sin klubba.

”Jag hoppas att ni spelar med min pojke där uppe. Jag tänker på er alla #humblestrong”, skriver Karlsson på Instagram. 

Karlsson: ”Kommer alltid vara med oss”

Erik Karlsson gifte sig med frun Melinda i somras och meddelade i november att man väntade sitt första barn tillsammans. 

Backstjärnan valde senare själv att berätta om sorgen. 

”I den här extremt svåra tiden är det svårt att se ljuset i tunneln, men vi vet att vi kommer komma dit en dag. Vi vill tacka alla för all kärlek och support vi har tagit emot, och för att ni respekterat vårt privatliv och den process vi måste gå igenom. Vi känner oss väldigt lyckligt lottade över att vara Axels föräldrar. Vi kommer att få hålla honom igen en dag under annorlunda förhållanden. Den glädje han gav oss kommer alltid att vara med oss”, skrev han i ett inlägg på Twitter.

https://twitter.com/ErikKarlsson65/status/976502841652207617

NHL-profilens son död

Olyckan med Humboldt Broncos har berört en hel hockeyvärld. Laget kommer från en liten ort med 6 000 invånare och spelarna var mellan 16 och 21 år gamla.

Bland de döda fanns NHL-legendaren Chris Josephs son Jaxon Joseph, 20 år. 

– Jag vill fortsätta prata om honom, om vilken fin människa han var. Han fanns alltid där för alla. Han höll ihop laget. Han var inte ledaren. Han var inte clownen. Men spelarna pratar alla om hur mycket de älskade honom, har Chris Joseph berättat efter olyckan.

Han säger att stödet efter det inträffade har varit större än han någonsin kunnat tänka sig.

– Gamla lagkamrater har hört av sig. Hockeyfamiljen är liten och tajt. Man kämpar i två timmar och efter matchen har man en sån respekt för varandra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag