Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaptenen kan offras – för Karlssons drömkontrakt

Erik Karlsson Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Pavelski, till höger, med Logan Couture Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlsson har kopplats samman med ett flertal klubbar inför nästa säsong.

Men San José Sharks har inte gett upp hoppet.

Klubben uppges beredda att erbjuda ett monsterkontrakt – något som kan betyda att lagkaptenen offras.

Ett stort beslut väntar i sommar för Erik Karlsson –och i hockeyvärlden är svenskens framtid en av de absolut största snackisarna.

New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens och Ottawa Senators är klubbar som kopplats samman med svenske stjärnbacken. Men samtidigt uppges San José Sharks vara beredda att göra allt i sin makt för att behålla 29-åringen längre än bara en säsong.

När free agent-marknaden öppnar 1 juli är Erik Karlsson fri att skriva på för vilken klubb han vill, men då kan det endast bli ett sjuårskontrakt. San José Sharks är enda klubben som kan ge Karlsson ett åttaårskontrakt.

Uppgift: Karlsson erbjuds drömkontrakt

Erik Karlsson, som opererade sin ljumske efter säsongen, åt middag med Sharks general manager Doug Wilson i onsdags. The Athletic skriver att klubben är beredda att ge svensken ett åttaårskontrakt med ungefär samma värde som det NHL:s bäst betalde back, Drew Doughty, skrev med Los Angeles Kings förra sommaren. Doughtys kontrakt är värt drygt 100 miljoner per säsong, och ger på de åtta säsongerna totalt 835 miljoner kronor (88 miljoner dollar).

Skriver Karlsson ett liknande kontrakt kan det påverka framtiden för San José Sharks skyttekung Joe Pavelski skriver sajten. Pavelski, som spelat i klubben hela sin NHL-karriär och varit lagkapten senaste fyra säsongerna, blir också unrestricted free agent i sommar. Eftersom Sharks har ett flertal nya kontrakt som måste skrivas i sommar kan det bli svårt att få inte både Erik Karlsson och Joe Pavelski under lönetaket.

San José Sharks har enligt CapFriendly knappa 25 miljoner dollar i löneutrymme. Bestämmer sig Erik Karlsson för att stanna skulle en stor del av det utrymmet vara tvunget att användas.

Sharks utgående kontrakt

Unrestricted free agents

Erik Karlsson

Joe Pavelski

Joe Thornton

Joonas Donskoi

Gustav Nyquist

Tim Heed

Michael Haley

Restricted free agents

Kevin Labanc

Timo Meier

Joakim Ryan

Dylan Gambrell