Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset: Sex slagsmål på de första fyra minuterna

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

LOS ANGELES. Det första jätteslagsmålet kom en sekund sedan pucken hade släppts i Madison Square Garden.

New York Rangers var ute efter revansch på Washington Capitals för Tom Wilsons bråk med Artemi Panarin i måndags.

Och det blev en vild tillställning i natt med 141 utvisningsminuter när slutsignalen gick.

– Vi visste inte att matchen skulle starta så här, men det är bara att stå upp, säger Capitalsforwarden Carl Hagelin till SportExpressen.

Han var en av sex spelare – tre från vardera laget – som slogs på första nedsläpp.

När drygt fyra minuter var spelade hade tv-tittarna bjudits på sex slagsmål.

– Det ser ut som en scen ur filmen ‘Slagskott’ med Charlestown Chiefs, men det här är väl New York Rangers och Washington Capitals på isen, undrade rutinerade tv-kommentatorn Pierre McGuire i NBC Sports sändning av matchen.

Efter jättebråket i måndags, där Tom Wilson kastade runt Rangers ryske anfallsstjärna Artemi Panarin som en docka på isen, var känslorna heta inför nattens nya möte mellan lagen.

Wilson klarade sig undan med böter på 5000 dollar och det retade Rangers ledning, spelare och fans.

När den första perioden var över i natt och 100 utvisningsminuter hade utdelats var McGuire inte ensam bland expertkommentatorerna, som suckade och sa:

– Hade NHL bara stängt av Wilson i en enda match hade vi sluppit det här. Nu kände sig Rangers tvunget att ta lagen i egna händer.

Samma sak sa förre NHL-spelaren Keith Jones.

New York Rangers ute efter hämnd

Den första perioden var ingen god publicitet för NHL, där Rangersspelarna kastade handskarna och pucklade på motståndarna när tillfälle gavs.

Carl Hagelin stod som vänsterforward på mittlinjen när domaren släppte pucken och en sekund senare var svensken indragen i ett vilt slagsmål med Rangersforwarden Colin Blackwell.

Samtidigt gav sig Kevin Rooeny på Hagelins kedjekamrat Nic Dowd på tekningspunkten.

Tredje paret ut i boxningsringen på den andra kanten var Phillip Di Giuseppe, som slet tag i Washington Garnet Hathaway.

När domarna och linjemännen fått stopp på masslagsmålet och skickat ut samtliga sex spelare till utvisningsbåset väntade alla på huvudmatchen.

Tom Wilson hade inte visat sig isen ännu, men fått ta emot burop i massor av de 1800 Rangersfansen på plats i arenan under uppvärmningen.

Wilson hoppade in på isen under ett flygande byte efter 50 sekunder och hann bara ta några skär innan han blev påhoppad av Rangersbacken Brendan Smith.

De två slogs en bra stund innan linjemännen kunde sära på dem och assistera spelarna till utvisningsbåset.

Tom Wilson i slagsmål direkt

Matchklockan visade på 4.14 minuter när det var dags igen i samband med en tekning nere i Rangers försvarszon.

Först slogs hemmabacken Anthony Bitetto med Michael Raffl och när pucken skulle släppas utmanade Ryan Strome Capitals danske centerforward, Lars Eller.

Rangers gick till första pausvilan med 56 straffminuter medan Washington klarade sig undan med 44 minuter.

Extraminuterna kom sedan hemmaspelarna hade initierat slagsmål och Smith fick tio minuter också för misconduct.

Carl Hagelin hade varit med om det här scenariot tidigare i NHL.

– Ja, under mitt första år med Rangers hade vi en liknande start mot New Jersey Devils, säger han.

Tom Wilson och Kevin Rooney fick efter 15.56 minuter av perioden tio minuter var för ett internt gruff.

Tom Wilson tvingades kliva av

Det var det sista vi såg av Tom Wilson den här kvällen. Han kom inte ut till spel när den andra perioden startade, enligt Capitals pr-folk var anledningen en ”skada på överkroppen”.

– Det var nog bra för fortsättningen av matchen att Wilson spelat färdigt, analyserade Keith Jones.

Den andra perioden var bara drygt fyra minuter gammal när Pavel Buchnevich körde klubban upp i ansiktet på Capitalsforwarden Anthony Mantha efter en incident några sekunder tidigare nere i ena sarghörnet.

Det gav Buchnevich ett matchstraff.

Innan mittenperioden var över var det dags för nästa tiominutersutvisning för misconduct och nu var det Zdeno Chara, som straffades sedan han varit framme vid Rangers spelarbås och sagt några väl valda ord till Brendan Smith trots att domarna stod alldeles intill.

Hattrick för Oshie – efter pappans bortgång

Matchen, då?

Jo, den vann Washington med 4-2 efter ett hattrick av T.J. Oshie, som nu var tillbaka i laguppställningen sedan han lämnat laget under några dagar när hans pappa gick bort tidigare i veckan. 

– Vi gick in för att greja två poäng, så att vi har fortsatt chans på förstaplatsen i divisionen. Så vi gnuggar vidare, säger Carl Hagelin.

Nicklas Bäckström, som gav Oshie en lång kram på isen direkt efter slutsignalen som stöd för den tuffa veckan lagkamraten haft, säger så här till SportExpressen om nattens holmgång:

– Vi är alltid redo om något sånt här skulle hända. Vi var ute efter två poäng och de poängen fick vi. Sedan tycker alla olika om sådana här saker, men jag tycker att vi försvarade oss mot allting de försökte med. 

Du var inte rädd att åka på en tjuvsmäll som hämnd efter vad som hände senast?

– Det fanns väl en chans, men samtidigt kan man inte åka runt och vara orolig för det, säger Bäckis.