Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset: Målvakterna får lämna – efter slagsmål

Expressen träffade Leon Draisaitl sommaren 2018. Hör honom berätta hur det är att spela med Connor McDavid.

LOS ANGELES. Vilda västern är tillbaka i NHL.

Inte helt oväntat spårade returmötet mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers i natt, svensk tid, ur med flera slagsmål och allmänt kaos på isen.

När striden till slut var över hade Edmonton vunnit med 8-3 i Calgary efter 101 utvisningsminuter, tre slagsmål och fem matchstraff.

Båda målvakterna möttes i mittzonen i en galen fajt i slutet av den andra perioden.

– Vi gillar inte dem och de gillar inte oss, så det blev ett spänt möte. Men efter att ha förlorat tre gånger mot dem tidigare i vinter ville vi sätta ned foten och markera, sa Leon Draisaitl efteråt.

Den stora kalabaliken utbröt med 24 sekunder kvar av den andra perioden när Oilersforwarden Sam Gagner försökte stöta in en puck, som låg under Flamesmålvakten Cam Talbot.

Calgarys lagkapten och backstjärna Mark Giordano gav sig på Gagner tillsammans med Talbot och flera andra spelare började också bråka.

Oilersmålvakten Mike Smith tog sig ut från sin kasse och ställde sig på mittlinjen med blicken mot Talbot och det dröjde inte länge förrän Flamesmålvakten antog utmaningen.

Båda målvakterna möttes i mittzonen, kastade handskarna och började ett vilt slagsmål där Smith såg ut att ha övertaget. När de föll till isen fick linjemännen stopp på fajten och med allt som hade hänt beslöt domarna sig för att avbryta perioden för att få tid att reda ut alla utvisningarna.

Både Talbot och Smith drabbades av matchstraff. 

https://twitter.com/BradyTrett/status/1223830194386919424

Det var första gången någonsin ett slagsmål mellan målvakterna brutit ut under en ”Battle of Alberta”.

– Vi hatar verkligen varandra på riktigt, kommenterade Oilersforwarden Kailer Yamamoto under en tv-intervju med Sportsnet i periodpausen.

McDavid och Draisaitl visade vägen

Ingen tvivlar längre på att de gamla känslorna från 80-talet när ”Slaget om Alberta” var en återkommande show när Calgary och Edmonton möttes.

– Det här är surrealistiskt. Wow, vilken kväll det är i Scotiabank Saddledome, utbrast tv-kommentatorerna.

Matchen direktsändes som den sena tillställningen hos Hockey Night in Canada och expertpanelen i studion i Toronto kunde knappt hålla känslorna i styr.

– Det här är otroligt, vilken underhållning. Byt inte tv-kanal, uppmanade Elliotte Friedman.

Mittenperioden spelades färdig efter pausvilan och sedan följde direkt den tredje perioden. 

Och fler utvisningar följde efter stök och bök i samband med avblåsningar.

Men Edmonton hade skaffat sig en 6-3-ledning och hade bara en tanke inför avslutningen, att komma iväg med två poäng och livet i behåll.

Man hade kopplat ett tidigt grepp om matchen efter en 3-1-ledning under de första tjugo minuterna.

Än en gång var det Oilers superstjärnor Leon Draisaitl och Connor McDavid, som visade vägen.

Draisaitl hade fyra assist och McDavid svarade för två mål.

Elias Lindholm målskytt

När sedan Sam Gagner skickade in 7-3 med ett slagskott från den högra cirkeln efter 13.16 av den sista perioden, som försvann in över axeln på David Rittich stängde han matchen.

Och Oilers hade fått revansch för förlusten efter straffläggning i onsdags, då Calgary åkte hem med en 4-3-seger. 

Men det var inte slut där. Matthew Tkachuk gav sig på Gaetan Haas sedan han blivit fälld på väg mot kassen och tilldömdes en straff samtidigt som Tkachuk skickades ut i omklädningsrummet.

Då återstod 1.57 minuter och Haas fastställde slutresultatet 8-3 med straffslaget.

Svenskarna, då? Jo, Oscar Klefbom registrerade två målgivande passningar hos segrande Edmonton medan Elias Lindholm gjorde ett av Calgarys mål.

På frågan om han varit med om något liknande, svarar Oscar Klefbom:

– Haha, ja jäklar vilken match. Det här var riktig play offhockey och skönt med två mycket viktiga poäng.