Rekordhuset i Malibu. Foto: Focus FeaturesRekordhuset i Malibu. Foto: Focus Features
Rekordhuset i Malibu.  Foto: Focus Features
Ett av många vardagsrum i lyxhuset. Foto: Focus FeaturesEtt av många vardagsrum i lyxhuset. Foto: Focus Features
Ett av många vardagsrum i lyxhuset.  Foto: Focus Features
Vad sägs om det här drömmiga sovrummet? Foto: Focus FeaturesVad sägs om det här drömmiga sovrummet? Foto: Focus Features
Vad sägs om det här drömmiga sovrummet?  Foto: Focus Features

Kändisvillan slår alla rekord i USA

Publicerad

Edmonton Oilers ägare Daryl Katz har precis slagit rekord. 

Miljardären har köpt det dyraste huset i Los Angeles historia. 

NHL-pampen har köpt ett lyxhus i Malibu för en miljard kronor. 

56-åriga Daryl Katz är grundare till Katz Group of Companies, ett av Kanadas största privatägda bolag. Det började med att investera i apoteksbranschen. Men i dag har det intressen i allt från fastigheter och sport till underhållning. 

Mest känd blev han när han efter en längre tids försök lyckades köpa NHL-laget Edmonton Oilers sommaren 2008. 

Hans kanske största bidrag till klubben var att han var initiativtagare till byggandet av lagets hemmaarena Roger Place som stod klar hösten 2016. 

Lyxvillan säljs till rekordsumma

Men Katz investerar i sig själv också. Och han gör det rejält. 

Enligt TMZ har Katz köpt ett lyxhus i Malibu (strax utanför Los Angeles, Kalifornien) för hisnande en miljard kronor. TMZ uppger att summan är den största som betalats för en bostad i Los Angeles historia. 

Men då får han sig ett hus utöver det vanliga. Huset är 1858 kvadratmeter stort och tomten nästan tre hektar stor. Dessutom har tomten en 51 meter lång swimmingpool, den längsta privata swimmingpoolen i hela staten Kalifornien. 

Och han får inte bara huset och ägorna till det priset, utan även alla möbler som tidigare stått i huset. 

Huset känd från Hollywoodfilm

Den förre ägaren till huset heter Kurt Rappaport och är mäklare till vardags. Rappaport har gjort sig känd som en sann kändismäklare och har sålt mängder av hus till några av Hollywoods största stjärnor. 

Själva huset i sig är dessutom nära kopplat till just Hollywood. Det är nämligen huset som stora delar av Tom Fords "Nocturnal Animals" utspelar sig i. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag