Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Kan inte ha hänt sen U10-tiden i Sverige”

Foto: GERRY ANGUS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PETER JONELEIT/CSM/REX / PETER JONELEIT/CSM/REX/IBL REX FEATURES

ANAHEIM. Svaret på frågan vem som är poängbäst bland backarna i Arizona Coyotes brukar vara givet.

Just det, Oliver Ekman-Larsson.

Men efter tre omgångar är det bara en av lagets försvarare, som gjort poäng.

Lite oväntat är det defensive nestorn Niklas Hjalmarsson, 31.

- Ja, när hände det senast att jag toppade poängligan bland backarna i mitt lag? Inte under åren i NHL i alla fall, kanske i U-10 hemma i Sverige, säger han med ett leende.

Efter två raka förluster och inget gjort mål under inledningen av grundserien lämnade Arizona södra Kalifornien med en 3-2-seger över Anaheim i morse, svensk tid.

Men det krävdes straffar innan säsongens första vinst var säkrad.

- Oerhört skönt att vi kunde vinna i kväll, så att vi inte började tänka på mardrömsstarten förra säsongen när den första segern dröjde alldeles för länge, säger Niklas Hjalmarsson i omklädningsrummet efteråt.

 

LÄS MER: Niklas Hjalmarsson skriver nytt kontrakt för 90 miljoner 

 

Rakell och Silfverberg missade straffar

Det började annars illa för Coyotes när Ryan Kesler kunde slå in 1-0 efter knappt sex minuter på en retur sedan pucken hoppat ett antal gånger framför Arizona-målvakten Antti Raanta och hans lagkamrater var oförmögna att hjälpa till.

- Ja, Ducksspelarna var lite hetare än oss där, men vi kom tillbaka och kämpade oss till en seger, vilket var oerhört skönt, säger Hjalmarsson.

Dylan Strome kvitterade i powerplay innan den första perioden var över.

Niklas var sedan med och spelade fram till 2-1-målet i numerärt underläge, som Brad Richardson gjorde tidigt i mittenperioden.

 

LÄS MER: TV4-profilen och Niklas Hjalmarsson skiljer sig 

 

Anaheim kvitterade med fem minuter kvar genom rookien Ben Street på en passning från Marcus Pettersson.

Efter en mållös tredje period och förlängning kom avgörandet på straffar och där var Nick Cousins den ende som hittade rätt av de fem straffskyttarna.

Både Rickard Rakell och Jakob Silfverberg missade sina försök hos hemmalaget.

Antti Raanta räddade alla Anaheims straffar och när han knep Jakob Silverbergs var segern Arizonas. Foto: PETER JONELEIT/CSM/REX / PETER JONELEIT/CSM/REX/IBL REX FEATURES

”Oliver var rätta valet som kapten”

Hjalmarsson gjorde en helgjuten insats med en assist och var +1 efter 26 byten och 19.38 minuters istid.

- Det känns bra. Jag tycker att vi har ett stabilare lag den här säsongen än senast, så jag ser fram emot fortsättningen, säger han.

 

 

Du toppar poängligan bland backarna i laget, vad säger du om det?

- Haha, ja, det kan inte ha hänt tidigare under mina år i ligan. Men när som helst börjar nog puckarna studsa stolpe in för Oliver, så då lär läget förändras.

Känner du att du har en papparoll i laget med tanke din ålder och år i ligan?

- Jo, så är det väl och det är kul att få ha ett A på bröstet och vara en röst i omklädningsrummet. Jag delar gärna med mig av erfarenheterna jag skaffat mig under åren i Chicago och här i Coyotes.

Hur klarar Oliver sin roll som ny lagkapten?

- Hur bra som helst. Han är så bekväm i den rollen, väldigt fokuserad och har alltid spelat för laget. Han var det rätta valet för att bli ny kapten i Coyotes.

NATTENS NHL-RESULTAT

Anaheim–Arizona 2–3 e str (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Anaheim: Ryan Kesler (Hampus Lindholm), Ben Street (Marcus Pettersson). Målvakt: John Gibson 94,9 procent. Arizona: Dylan Strome, Brad Richardson (Niklas Hjalmarsson). Målvakt: Antti Raanta 92,0 procent.

Washington–Vegas 5–2 (1–0, 1–1, 3–1)

Washington: Alexander Ovetjkin 2, Jevgenij Kuznetsov (Nicklas Bäckström), Nicklas Bäckström (1), T.J. Oshie. Målvakt: Braden Holtby 93,5 procent. Vegas: Cody Eakin, Reilly Smith (William Karlsson). Målvakt: Marc–Andre Fleury 85,7 procent.

Ottawa–Philadelphia 4–7 (1–1, 2–3, 1–3)

Ottawa: Maxime Lajoie 2, Brady Tkachuk 2. Målvakt: Craig Anderson 86,4 procent. Philadelphia: Scott Laughton 2, Jakub Voracek 2, Sean Couturier, Robert Hägg (2), Claude Giroux. Målvakt: Calvin Pickard 88,6 procent.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!