Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan inte fatta det här – kommer alltid älska dig”

Oskar Lindblom (till höger i bild) har diagnostiserats med skelettcancer och missar resterande del av säsongen i NHL.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Oskar Lindblom slog igenom Brynäs.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Hockeyvärlden håller andan efter Oskar Lindbloms cancerbesked.

Sedan gårdagskvällen har kärlek och värmande ord vällt in över sociala medier.

Även NHL-stjärnans flickvän har på Instagram delat med sig av ett känslofyllt inlägg.

”Vi ska kämpa som aldrig förr. Kommer alltid att älska dig” skriver hon.

Under fredagskvällen meddelade Philadelphia Flyers att den svenska stjärnan Oskar Lindblom, som leder lagets interna målliga, diagnostiserats med cancer.

Lindblom har drabbats av Ewings Sarko som är en form av skelettcancer, och är en elakartad cancertumör som kan finnas både i och utanför skelettet.

”Philadelphia Flyers kommer göra allt för att stötta Oskar och se till att han får bästa möjliga vård. Av respekt för Oskar och hans familj kommer vi inte att kommentera mer än så för tillfället. Vi ber er att respektera Oskars privatliv så att han kan lägga all kraft på behandlingen och bli fullt återställd”, skrev NHL-klubben på sin hemsida i går.

Efter beskedet har kärlek och värmande ord till Oskar dominerat sociala medier och under hashtaggen #oskarstrong har ett stort antal NHL-spelare, och andra hockeyprofiler, visat sitt stöd för 23-åringen.

Flickvännens fina ord: ”Kan inte fatta det här”

Och i natt kom även Oskar Lindbloms flickvän Alma Lindqvist att dela ett känslosamt inlägg på sin Instagram. Med en bild på de två skriver hon:

”Gud ger sina tuffaste utmaningar till de starkaste personerna. Vi är så tacksamma för alla era meddelanden. Jag kan fortfarande inte fatta det här men vi ska kämpa som aldrig förr för att du så snabbt som möjligt ska bli frisk igen. Kommer alltid att älska dig.”

Oskar Lindblom kommer att missa resterande del av säsongen och inleder behandling i början av kommande vecka.

SportExpressen varit i kontakt med Alma Lindqvist som har gett okej att publicera hennes inlägg från Instagram.

https://www.instagram.com/p/B6CCjjTFtmO/