Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan ge upp Nylander – för att behålla stjärnan

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: KEVIN SCHULTZ/CSM/REX / KEVIN SCHULTZ/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA

Toronto Maple Leafs är pressade att skriva ett nytt kontrakt med lagets storstjärna Mitch Marner.

Flera andra lag uppges nu beredda att erbjuda 22-åringen ett så kallat ”offer sheet” – vilket nu öppnar för att Toronto kan tvingas trejda William Nylander.

Mitch Marner har fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Den 22-årige hemmasonen gjorde under den senaste säsongen sitt bästa år i NHL hittills och producerade totalt 94 poäng – 26 mål och 68 assist – på 82 matcher.

Torontos general manager Kyle Dubas har varit tydlig med att man vill förlänga med Marner. Förhandlingarna har dock dragit ut på tiden, då Marner nu kräver en rejäl lönehöjning. 

Samtidigt har Toronto begränsat med ”cap space” – det som finns kvar att ge i lön till de återstående icke-kontrakterade spelarna av den maxgräns som är satt av ligan – med stjärnor som John Tavares, William Nylander och Auston Matthews i laget.

Det har i sin tur väckt spekulationer om att saken kan avgöras med ett såkallat ”offer sheet”. Det innebär att andra lag kan komma med bud på Marner, som Toronto då måste matcha om de inte vill låta talangen gå.

Uppgift: Kan erbjuda Nylander för Marner

Ryktena tog fart på riktigt för en vecka sedan när Sportsnets Joey Vendetta hävdade att minst ett lag var väldigt nära att erbjuda Mitch Marner ett offer sheet.

Vendettas kollega Elliotte Friedman utvecklar:

– När Joey sa det pratade alla om Islanders. Men jag tror att det fanns ännu ett lag före dem, och jag är rätt säker på att det var Columbus. Jag tror att de verkligen övervägde det, säger han. 

Det bekräftas nu av The Athletics Blue Jackets-reporter Aaron Portzline.

”Många olika lag har pratat med Marners agent om ett eventuellt offer sheet och ja, CBJ är ett av dem. Men jag kan inte se något som indikerar att Marner vill lämna TML. Samt, CBJ är övertygade om att Leafs skulle/kan matcha vilket offer sheet som helst, möjligtvis genom att trejda Nylander”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/aportzline/status/1149735246100881408?s=21

Både William Nylander och Kyle Dubas har dock sagt att svensken inte kommer att trejdas från laget.

– Kyle har sagt till mig flertalet gånger att så länge han är här så kommer han inte att trejda mig, sa Nylander i vintras efter att ha skrivit på ett eget nytt kontrakt med Toronto.