Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan flytta igen: ”Har lockats av ny trejd”

Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DEL MECUM/CSM/REX / DEL MECUM/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Efter åtta år tillsammans valde Ottawa Senators och lagkaptenen Erik Karlsson i somras att bryta med varandra.

Nu kan den svenska backstjärnan vara aktuell för ännu en flytt.

”Stanley Cup är den svåraste trofén man kan vinna i sportsammanhang. Att få Karlsson att vilja förlänga kommer att bli en lika stor utmaning”, skriver journalisten Paul Gackle i Mercury News. 

Erik Karlssons framtid i NHL var en av sommarens största snackisar. 

Efter en tung säsong med Ottawa Senators omgärdades den svenske backstjärnan av trejd-rykten – och med endast en dag kvar tills det att NHL-lagens försäsongsläger drog i gång blev flytten till slut ett faktum.

Efter nio säsonger tillsammans stod det klart att Ottawa-kaptenen trejdats till San Jose Sharks.

– Det blev mer känslofyllt än vad jag trodde att det skulle bli. Min hustru Melinda är från Ottawa och har bott här hela sitt liv och jag har spelat här i nio säsonger, så det är min hemstad numera. Det känns konstigt att vi nu ska flytta, sa Karlsson i en intervju med SportExpressen strax efter flytten. 

 

 

Tung start för Karlsson i San Jose

Erik Karlsson är en av NHL:s mest hyllade backar och har fått ta emot Norris Throphy två gånger. 

28-åringen har dock haft en trög start i San Jose, med 16 poäng och en +/- på -10 efter 29 matcher. Sharks, som inför säsongen framhölls som en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup-bucklan, har trots det stjärnspäckade laget endast lyckats ta 14 vinster i år, samtidigt som man förlorat 15 matcher.

Nu menar många att det är mycket som pekar på att Karlsson kan komma att flytta på nytt, då hans kontrakt med Sharks går ut efter den här säsongen.

”Karlsson har redan förälskat sig. Hans hjärta tillhör Ottawa, vilket han själv berättade under en känslosam presskonferens. Karlsson trodde verkligen att han och Senators skulle kunna komma överens, och blev genuint chockad när de inte gjorde det”, skriver journalisten Paul Gackle i Mercury News. 

Erik Karlsson ryktas till Tampa Bay Lightning

Gackle fortsätter:

”Efter att ha gått igenom det här oväntade uppbrottet är det möjligt att Karlsson vill ge sig själv fritt spelrum när han nu ska besluta sig för vilken stad han ske ge sina nästa åtta år. Varför begränsa sina val utan att ha testat marknaden?”

 

 

Under sommaruppehållet ryktades Karlsson till flera klubbar i NHL, däribland Tampa Bay Lightning.

Och Gackle menar att just Tampa Bay är en av de klubbar som Karlsson kan komma att söka sig till.

”Ryktena i Ottawa förra veckan var att Karlsson lockats av idén av en trejd till Tampa Bay Lightning förra vintern. Lightning-försvararen Victor Hedman är en av Karlssons bästa vänner och Karlsson gillar Lightnings snabba sätt att spela på.”

Erik Karlsson blev i natt poänglös när San Jose krossade Carolina Hurricanes med 5-1.