Elina Casell Hjalmarsson. Foto: TV4Elina Casell Hjalmarsson. Foto: TV4
Elina Casell Hjalmarsson.  Foto: TV4
Niklas Hjalmarsson. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅNNiklas Hjalmarsson. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Niklas Hjalmarsson.  Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN

"Kallar mig slampa och en golddigger"

Publicerad

Elina Casell Hjalmarsson har varit tillsammans med NHL-proffset Niklas Hjalmarsson i över tio år. 

Nu har hon tröttnat på att bli förminskad på grund av sitt val av partner. 

– Jag har blivit kallad golddigger och slampa. Och då har jag varit med samma person i tio år, säger Casell Hjalmarsson i TV4-programmet "Playmakers". 

Niklas Hjalmarsson är en av våra allra mest framgångsrika NHL-svenskar. 2007 tog han steget från HV 71 till Chicago Blackhawks, och under sin tid i klubben har han hunnit med att vinna Stanley Cup hela tre gånger. 

Elina Casell Hjalmarsson har funnits vid makens sida under hela NHL-äventyret. De har två barn tillsammans, och i TV4 Play-programmet "Playmakers" har tittarna fått en inblick i parets privatliv. Hon är en av sex huvudrollsinnehavare i dokusåpan, som följer just kvinnor som har förhållanden med svenska hockeyproffs i Nordamerika.

 

LÄS MER: Bryter ihop i TV4-programmet: "Jag saknar dem"

 

"Blivit kallad slampa"

Casell Hjalmarsson ställde upp i programmet delvis för att adressera fördomarna som hon och andra partners till kända idrottare utsätts för. I en passionerad monolog gör hon upp med sina kritiker. 

Foto: Elina Casell Hjalmarssons Instagram.

– Jag får höra allt möjligt. Jag har blivit kallad golddigger. Och då tjänade jag mer än Niklas när vi träffades. Jag har blivit kallad slampa. Och då har jag varit med samma person i tio år. Vi har barn och är gifta. Det viktigaste är att man själv vet var man kommer ifrån och vad som betyder nånting, säger Casell Hjalmarsson. 

"Han är min klippa"

Hjalmarsson har varit ett viktigt stöd för sin hustru när det har blåst som värst. 

– Niklas är min klippa. Det är han som jag ringer först om det händer nåt. Han är min trygghet i allt, säger Casell Hjalmarsson. 

Foto: Elina Casell Hjalmarssons Instagram.

I programmet får vi också en inblick i parets framtidsplaner. 

– Tanken är att vi kommer att flytta tillbaka till Sverige nån gång när hans karriär är över. Han har två år kvar på sitt kontrakt, sedan får vi se vad som händer. Förhoppningsvis får han hålla sig frisk och kry. Det är prioritet ett, säger Casell Hjalmarsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag