Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas kalla in vakter – efter fansens ilska

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Foto: PATRICK DOYLE / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter en sommar av spekulationer kom beskedet till slut i veckan: Erik Karlsson trejdas till San Jose Sharks.

Beslutet har skapat ett stort missnöje hos Ottawa-fansen – vilket ledde till att klubben tvingades ta till extra säkerhetsåtgärder under veckans camp.

Efter månader av spekulationer och rykten togs ett beslut till slut under torsdagskvällen. Ottawa Senators trejdar sin lagkapten Erik Karlsson till San José Sharks – efter nio säsonger tillsammans.

Den svenske backstjärnan var märkbart påverkad under presskonferensen, där Karlsson berättade att han gärna hade stannat kvar i Ottawa. 

Han förtydligade senare i en intervju med SportExpressen: 

– Det blev mer känslofyllt än vad jag trodde att det skulle bli. Min hustru Melinda är från Ottawa och har bott här hela sitt liv och jag har spelat här i nio säsonger, så det är min hemstad numera. Det känns konstigt att vi nu ska flytta.

 

Avbokar säsongsbiljetten

De som har tagit trejden allra värst ser dock ut att vara Senators-fansen. Efter att nyheten offentliggjorts rasade klubbens supportrar över beslutet på sociala medier, där hård kritik riktats mot Ottawas ledning. 

En av de som varit öppna med sitt missnöje är Shaila Anwar, programledare på TSN:s sportradiokanal TSN 1200. Hon har haft säsongsbiljetter för Senators matcher sedan 1994 – men ringa klubben för att avbeställa säsongens kort fem minuter efter att nyheten om att Erik Karlsson trejdas släpptes.

– Vad är det Senatorsk ska försöka sälja nu? De har ingenting som kan ersätta den talang och den Norris Trophy-vinnare som med ett brutet ben på egen hand bar klubben nästan hela vägen till en Stanley Cup-final, säger hon till Ottawa Citizen. 

Hon fortsätter:

– Beslutet är dåligt på isen, vid sidan av isen och för klubbens långsiktiga planer. Jag är oroad för jag har väldigt svårt att se hur klubben ska kunna komma hämta sig från det här.

 

Extra säkerhetsåtgärder

Missnöjet bekräftas av TSN:s reporter Brent Wallace.

– 24 timmar efter Erik Karlssons trejd från Ottawa är majoriteten av reaktionerna fortfarande negativa, säger han.

Han berättar att reaktionerna varit så pass kraftiga att klubben tvingats ta till extra säkerhetsåtgärder vid försäsongslägret, som inleddes under gårdagen.

– De har tagit hit extra säkerhetsvakter och satt upp barriärer ifall att det blir några motreaktioner från fansen. Samtidigt försöker spelarna att se det positiva i det hela, och klubben gör sitt bästa för att försöka gå vidare från det här.