Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niklas Kronwall slutar: ”Min resa slutar här”

Foto: USA TODAY NETWORK / RAJ MEHTA-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: NILS PETTER NILSSON

En lång och framgångsrik karriär är över. 

Efter 15 säsonger i samma NHL-lag meddelar nu Niklas Kronwall, 38, sitt beslut.

– Min resa som spelare för Red Wings slutar här, säger han i ett klipp på klubbens hemsida.  

I 15 säsonger har backikonen Niklas Kronwall representerat det klassiska NHL-laget Detroit Red Wings.

Det blir inga fler.

Under tisdagseftermiddagen kom beskedet att den svenske 38-åringen väljer att avsluta sin spelarkarriär, för att i stället ta plats i Red Wings organisation som rådgivare till deras general manager Steve Yzerman.

– Jag kommer aldrig glömma känslan och atmosfären i arenan. Jag kommer för alltid minnas de ögonblicken med värme. Mitt bästa minne är självklart när vi vann Stanley Cup 2008 och vi ska tillbaka dit. Jag kommer bara inte vara spelare nästa gång det händer, säger Kronwall i ett klipp på Red Wings hemsida.   

Niklas Kronwall avslutar karriären

Niklas Kronwall vann dubbla SM-guld med Djurgården i början av 00-talet innan flyttlasset gick till Michigan.

När han nu avslutar sin karriär gör han det med två OS-medaljer (ett guld och ett silver), ett VM-guld, ett VM-silver samt en Stanley Cup-titel på meritlistan.

– Jag draftades av Red Wings år 2000. Tre år senare fick jag bära tröjan för första gången. Det var en otrolig ära med tanke på klubbens rika historia och stora spelare. Jag var en 22-årig grabb från när jag kom hit från Sverige. Nu är jag 38 och jag har bildat min egen familj här. Detroit har blivit hemma för oss, säger Kronwall. 

Totalt blev det 953 NHL-matcher och 432 poäng i den rödvita tröjan för Niklas Kronwall.

https://twitter.com/DetroitRedWings/status/1168894008011186177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1168894008011186177&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Fhockey%2Fa%2F2GJ6Vv%2Fkronwalls-besked--avslutar-karriaren