Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Patric Hörnqvist klar för Panthers

Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Patric Hörnqvists tid i Pittsburgh Penguins är över. 

Klubben meddelar att de trejdar den svenske forwarden till Florida Panthers, i utbyte mot två spelare. 

33-åringen har spelat för Penguins i sex säsonger och vunnit två Stanley Cup-titlar med klubben. 

Redan tidigare i veckan rapporterade NHL Networks Kevin Weekes att trejden var på gång. Samtidigt kom uppgifter som sa att en ”no trade”-klausul i Hörnqvists kontrakt skulle kunna försvåra affären, om inte den svenske stjärnan själv gick med på övergången. 

Men nu bekräftar Pittsburgh Penguins att de trejdar Patric Hörnqvist till Florida Panthers i utbyte mot backen Mike Matheson och forwarden Colton Sceviour. 

26-årige Mathesons kontrakt sträcker sig till 2026, värt 44 miljoner kronor per år. 

Patric Hörnqvist trejdas till Florida Panthers

Hörnqvist har tre år kvar på sitt kontrakt, värt knappt 50 miljoner per år. 

33-åringen har varit en av de mest framgångsrika svenskarna i NHL sedan han kom till ligan, där han gjort 238 mål på 13 säsonger och vunnit två Stanley Cup-titlar med Pittsburgh Penguins. Hörnqvist inledde NHL-karriären i Nashville men har tillhört Pittsburgh sedan 2014. 

– Patric bidrar med nivå till vår klubb. Han är en talangfull veteran som spelar med spets och vi ser fram emot att få med honom i gruppen, säger Florida Panthers general manager Bill Zito.