Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Får nytt jättekontrakt – är värt 436 miljoner

Foto: GEOFF BURKE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA

Nicklas Bäckström har skrivit på ett nytt kontrakt med Washington Capitals. Det bekräftar klubben under tisdagen.

Kontraktet sträcker sig över fem säsonger och är värt totalt 46 miljoner dollar.

Hos Washington Capitals har en av säsongens stora frågor varit vad som kommer att hända med Nicklas Bäckström, vars nuvarande kontrakt med klubben går ut den här säsongen.

Kommer han att stanna kvar eller kommer Capitals att tvingas tappa storstjärnan?

Nu kan lagets fans dock äntligen andas ut. Idag bekräftade man att man kommit överens med stjärncentern och att man skrivit på ett nytt kontrakt över fem år.

– Jag är väldigt glad över att få vara här fem år till. Alla fans, ni har behandlat mig och min familj hur bra som helst. Jag vill också säga tack till organisationen för att de alltid trott på mig. Nu tar vi och vinner ett par fler titlar! säger Bäckström i en video publicerad på lagets Twitterkonto.

https://twitter.com/Capitals/status/1217068849788596224

Nicklas Bäckström förhandlade själv

Det nya kontraktet är värt totalt 46 miljoner dollar – cirka 436 miljoner svenska kronor – där svensken kommer att tjäna 9,2 miljoner dollar per säsong.

Det är i sin tur en höjning på 2,5 miljoner dollar per år i jämförelse med hans tidigare tioårskontrakt.

32-årige Bäckström har spelat hos Capitals sedan han draftades av klubben som den fjärde spelaren totalt i NHL-draften 2006.

Han tog dock inför den här säsongen beslutet att förhandla om det nya kontraktet helt på egen hand.

– Jag har varit i ligan under många år nu och har en bra relation med ledningen och ägarna, så jag ser det som en utmaning och ett sätt att lära mig mer om den här sidan av branschen, sa Bäckström tidigare i en intervju med SportExpressen.

Nicklas Bäckström vann Stanley Cup med Washington 2018. Han har även två VM-guld samt ett OS-silver med Tre Kronor på meritlistan.

Bäckström: ”Då fick man sitta barnvakt”

Vid Tre Kronors VM-guld 2017 var Nicklas Bäckström och William Nylander ett radarpar. När laget hyllades i Stockholm berättade de om sin relation.