Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén gör succé i Nordamerika

Publicerad

Det blir inget VM för Jonathan Dahlén.

Men det blir AHL-slutspel.

Och inför det har han visat upp sig rejält i Nordamerika – i grundseriens sista match stod talangen för ett mål och en assist för sitt Utica Comets.

När Timrå tog steget upp till SHL var Jonathan Dahlén den stora stjärnan. I den svenska landslagsledningen hade man hoppats att jättetalangen skulle få visa upp sig inför hockey-VM i Danmark i maj – men så blev det inte.

I stället bestämde Vancouver Canucks, som äger Dahlén, att han skulle spela AHL-hockey med Utica Comets. Och där har det blivit succé. I sin andra match visade han för den nordamerikanska hockeypubliken att han blir att räkna med i framtiden.

När Comets mötte Binghampton Devils gjorde Dahlén ett mål och en assist. Framspelningen var framför allt delikat, där han på solomanér levererade pucken till Patrick Wiercioch.

 

Matchen slutade 4–3 (efter förlängning) till Utica Comets, som nu går in i slutspel. Jonathan Dahlén blev utsedd till matchens andra stjärna.

https://twitter.com/ryanbiech/status/985636938643161088

 

https://twitter.com/ryanbiech/status/985635911663738880
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag